Comunitat Valenciana

Delegació del Govern autoritza una manifestació contra el Pativel prop de Corts perquè no hi ha risc

  • La Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana ha autoritzat una manifestació en protesta pel Pla d'Acció Territorial de la Infraestructura Verda del litoral (Pativel) prop de les Corts Valencianes després dels informes policials que consideren que no existix "especial perillositat" o "risc d'incident".

Així ho ha assegurat el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, en declaracions als mitjans. Moragues ha subratllat que totes les persones tenen dret a manifestar-se, ja que este és un dret "constitucionalment reconegut" i la Delegació de Govern vetla per ell.

En segon lloc, ha precisat que els convocants havien sol·licitat manifestar-se en la porta de les Corts encara que, en este cas, s'ha autoritzat a la concentració "però en un punt diferent a la porta". En concret, ha puntualitzat, l'autorització de concentració és en la Plaça la Verge en la intersecció amb el carrer Navellos.

En tot cas, ha assenyalat que este tipus d'autoritzacions "sempre compten amb els informes policials", en els quals en este cas es conclou que "aparentment no hi ha una especial perillositat o risc que hi haja incident o altercat públic, que no hi ha perill en contra de la seguretat ciutadana".

Per això, ha insistit que, amb eixes tres qüestions: el dret constitucional a manifestar-se; modificació del lloc de concentració i informes policials que no perceben "especial perillositat ni risc de pertorbació de l'orde públic i de la seguretat ciutadana", Delegació del Govern ha autoritzat la protesta.

Sobre crítiques de responsables polítics per esta autorització, Moragues ha indicat que en la Delegació de Govern vetlen "per l'exercici d'un dret fonamental i el que es té és que procurar és que tal exercici existisca".

En esta línia, ha considerat que "en cap cas, davant aquelles veus, manifestacions o opinions contràries a una actuació governamental, no es pot tindre un actitud intolerant sinó tot el contrari, acceptant la llibertat d'expressió i de manifestació, encara que no coincidisca amb la teua".

"El que jo em pregunte és si algun responsable polític està posant en dubte el lliure exercici al dret a la manifestació i el que demostra és una intolerància davant aquelles opinions i manifestacions contràries a l'actuació, en este cas del govern autonòmic", ha recalcat.

Així mateix, creu que eixes crítiques demostren "una intransigència cap a aquelles opinions contràries a la seua pròpia ideologia i actuació del govern autonòmic". "El que hi ha és que tolerar qualsevol manifestació, opinió, ideologia i expressió encara que no coincidisca amb la teua", ha manifestat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento