Comunitat Valenciana

Bonig (PP) sobre el CJC: "Ja està bé d'utilitzar la feminitat i la dona com a xantatge. És inaudit"

  • VALÈNCIA, 8 (EUROPA PRESS)
Isabel Bonig en una imatge d'arxiu
Isabel Bonig en una imatge d'arxiu
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES
Isabel Bonig en una imatge d'arxiu

La portaveu del grup del PP en les Corts Valencianes, Isabel Bonig, ha reprovat este dimecres que s'utilitze la feminitat i la dona "com a xantatge" per a suspendre de l'ordre del dia del ple la votació dels membres del Consell Jurídic Consultiu (CJC), a petició del grup socialista en considerar que s'incomplix l'article 178.1 del propi reglament de la Cambra, en el qual s'establix que en les propostes dels grups parlamentaris per a cobrir les vacants en els òrgans estatutaris s'ha de garantir una composició paritària d'hòmens i dones, perquè hi havia majoria de candidats hòmens.

Així ho ha indicat Bonig als mitjans de comunicació en els passadissos de les Corts després que el ple del parlament autonòmic haja decidit este dimecres retirar de l'ordre del dia la votació dels membres del Consell Jurídic Consultiu (CJC), amb els vots a favor de PSPV i Compromís i les abstencions de PPCV, Podem i Ciudadanos (Cs).

Per a Bonig, esta situació de bloqueig en l'elecció dels membres d'este òrgan és un "desastre" i ha defès que la seua formació va formular la seua proposta i "en cap moment" se'ls va dir gens de la paritat". De fet, ha considerat que és "discutible jurídicament" l'article de la Cambra sobre la paritat perquè ha indicat que els membres del CJC "no és una proposta conjunta de tots els grups, sinó que cada grup proposa una persona". Com es mesura, per tant, la paritat?", s'ha preguntat la presidenta del PPCV, per a qui este punt des d'un punt de vista jurídic seriosa "qüestionable".

A més, s'ha preguntat per què la paritat l'han de complir els grups de l'oposició i no el govern. "Arribem a un acord i ara després de quatre mesos de negociació ens diuen que no complix paritat", ha insistit Bonig qui ha recriminat al síndic de Compromís, Fran Ferri, que l'acusara de negar-se a firmar una proposició de llei de modificació de les lleis regulatòries de les institucions de la Generalitat per a garantir la paritat de gènere en els seus òrgans.

"En cap moment es va dir que no s'aprovava l'elecció del CJC si no es recolzava esta proposició de llei. El senyor Fran Ferri ens llança un xantatge i això és el que no anem a acceptar", ha subratllat per a assenyalar que quan el portaveu de Compromís els va presentar el text pensaven que era "una declaració de voluntat o un projecte de llei". "Açò és un xantatge inadmissible en una societat lliure i democràtica", ha reiterat

"AÇÒ ÉS ESPERPÈNTIC"

Per a Bonig, esta situació és "esperpèntica" i s'ha qüestionat que si el Consell no és capaç de posar d'acord per a l'elecció dels membres del CJC tampoc sabrà dirigir

una comunitat amb cinc milions d'habitants. "Açò fa aigües pertot arreu. El millor que podria fer el president és dissoldre les Corts i convocar eleccions anticipades. Ho dic sincerament", ha indicat.

"Xantatges cap. Ja està bé d'utilitzar la feminitat, la dona i els problemes de la gent com a xantatge. És inaudit", ha resolt Bonig.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento