Comunitat Valenciana

La Marina Real Juan Carlos I s'anomenarà Marina de València i es convertirà en espai públic

  • L'antiga dàrsena en la qual es va celebrar la Copa de l'Amèrica de vela presenta el seu pla estratègic i canvia d'imatge corporativa.
  • Serà un espai lligat a la nàutica, la innovació, la creativitat i l'empresa.
  • El document serà un punt de partida per a revitalitzar els poblats marítims i redefinir la ciutat.
  • El Consorci format pel Govern, la Generalitat i l'Ajuntament arrossega un deute de 440 milions d'euros.
La Marina de València
La Marina de València
EUROPA PRESS
La Marina de València

El Consorci que gestiona el front marítim turístic i d'oci de València que es va construir amb motiu de la Copa de l'Amèrica de vela ha presentat aquest dimarts el pla estratègic d'aquest espai, que comercialment passa d’anomenar-se Marina Real Juan Carlos I a Marina de València i canvia la seua imatge corporativa.

Al maig de 2006, la llavors alcaldessa de la ciutat, Rita Barberá, va anunciar que la Casa Real havia donat la seua conformitat al fet que aqueix espai portara el nom del llavors monarca, tal com havia sol·licitat l'Ajuntament. Barberá va expressar el seu agraïment a la Casa Real i al rei per haver acceptat que el seu nom estiguera "en l'obra més bonica i de més futur de València", un espai que, al seu judici, anava a suposar la "vinculació definitiva" d'aquesta ciutat amb el mar i la voluntat "de fer de la dàrsena destí turístic de València". 

Ara, la Marina ha obert un procés participatiu per a perfilar la proposta estratègica fins a 2022 presentada aquest dimarts, amb la finalitat de convertir-se en un espai públic, de la ciutadania, sostenible econòmicament i de gestió eficient, i lligat a la nàutica, innovació, creativitat i empresa.

Es tracta d'un document "viu", un punt de partida per a revitalitzar els poblats marítims i redefinir la ciutat, que inclou un pla estratègic, un d'econòmic i financer, una nova imatge corporativa i el canvi de nom, a més d'un altre pla de recuperació i millora d'espais públics. 

La seu de l'equip Alinghi de la Copa de l'Amèrica ha acollit la presentació de la nova estratègia, amb el director gerent del Consorci, Vicent Llorens, i l'alcalde de València, Joan Ribó, qui ha valorat "el nou rumb" que inicia la Marina com a part de l'aposta de la ciutat pel front marítim.

Llorens s'ha mostrat convençut que les administracions estatal, autonòmica i local, integrants del Consorci, posaran els instruments per a solucionar el deute que té de 440 milions d'euros, a més de valorar que el Govern central ja haja nomenat al seu interlocutor en aquesta entitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento