Comunitat Valenciana

Ribó avança que l'Ajuntament de València va tancar 2016 amb un superàvit de 42 milions d'euros

  • L'alcalde recorda que aquest superàvit, de 42 milions d'euros, només el poden utilitzar per a "inversió sostenible o a pagar deute".
  • "Si tenim superàvit i fem les coses adequadament, que ens deixen que estos recursos els dediquem al que creiem que és més important", ha exposat.
  • Demà dimecres es reunirà a Madrid amb representants de grans ajuntaments per a insistir en esta reclamació i rebutjar els límits imposats per Hisenda.
Joan Ribó en una imatge recent
Joan Ribó en una imatge recent
Europa Press
Joan Ribó en una imatge recent

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha avançat este dimarts que l'Ajuntament de la ciutat va tancar 2016 amb un superàvit de 42 milions d'euros, al mateix temps que ha reiterat la conveniència d'eixir del pla d'ajust determinat pel Ministeri d'Hisenda i del control que a través d'ell se segueix de l'economia d'este consistori.

El primer edil es reunirà demà dimecres a Madrid amb representants de grans ajuntaments per a insistir en esta reclamació i rebutjar els límits imposats pel ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, als ajuntaments que han complit ja les condicions establides en els plans d'ajust.

Ribó, que s'ha pronunciat d'esta manera després de la 'mascletà' disparada esta jornada en la Plaça de l'Ajuntament de la ciutat, ha considerat que el superàvit registrat en 2016 és "una notícia molt bona que indica que a nivell econòmic s'estan fent bé les coses".

"Això suposa que no hi ha res dels temors de Montoro que anàvem a tindre dèficit" perquè "hem duplicat el superàvit de l'any passat", ha exposat el responsable municipal. Després d'açò, ha censurat que eixos diners no es puguen dedicar al que els consistoris consideren "més important" i "al que necessiten els valencians", en el cas de la ciutat de València.

Així, Joan Ribó ha explicat que "segons la llei de Montoro no ho podem dedicar a servicis socials" ja que "solament ho podem dedicar a inversió sostenible o a pagar deute". Per això, ha lamentat que els ajuntaments amb superàvit tinguen "una sèrie de restriccions que impedeixen dedicar-ho a temes com ajudes al lloguer" o altres "problemes que hi ha en la ciutat".

L'alcalde ha agregat que eixos diners no es puguen invertir tampoc "en una cosa que supose augmentar la plantilla" i ha insistit en la necessitat de "dir una altra vegada que la situació a la qual estem sotmesos és perversa" i que "impedeix dedicar els diners al que necessiten els valencians".

"És una situació que està fora totalment de la realitat. Nosaltres estem complint escrupolosament totes les condicions que ens va posar el pla d'ajust", ha manifestat el primer edil de València.

Ribó ha anunciat, a continuació, que demà dimecres mantindrà a Madrid una reunió "per a continuar amb la demanda que ens traguen del pla d'ajust", com també faran "altres grans ciutats que estan en una situació intolerable".

El primer edil ha precisat que l'encontre el mantindran "amb representants de l'Ajuntament de Madrid, de Barcelona i de grans ciutats" que pretenen "continuar amb esta exigència al president del Govern, Mariano Rajoy, i al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, perquè estes condicions sobre els ajuntaments s'alliberen perquè no tenen cap sentit".

"Ja tenim els resultats de l'any anterior i els grans ajuntaments ens trobem amb situacions d'este tipus. Mentre l'Estat té un dèficit anual d'uns percentatges que la Unió Europea diu que no poden ser, els grans ajuntaments i pràcticament tots els ajuntaments tenim superàvit", ha insistit Joan Ribó.

"Situació insostenible"

El responsable municipal ha reiterat que açò genera "una situació insostenible". "Si tenim superàvit i fem les coses adequadament, que ens deixen que estos recursos els dediquem al que creiem que és més important", ha exposat.

Després d'açò, ha estimat que eixos diners podrien destinar-se "a temes relacionats amb la creació d'ocupació, a servicis socials, a alimentació infantil o a alimentació en general" ja que es tracta de temes urgents" en l'àmbit social "que són greus", així com a la contractació de persones.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento