Comunitat Valenciana

El Consell Rector de la CVMC proposa Empar Marco com a directora general de la nova RTVV

  • Ha sigut escollida al concurs públic que es va convocar i al qual es van presentar inicialment una vintena de candidatures.
  • El projecte presentat estava valorat amb el 60% de la puntuació total, el curriculum vitae i els mèrits amb un 30%  i un 10% a l'entrevista personal.
  • Era necessari que gaudira del suport d'una majoria de tres cinquens del Consell Rector, que ara ha de remetre la candidatura a les Corts.
Marco, este viernes en València, un día después de conocerse su propuesta por parte del Consejo Rector para la dirección de la nueva RTVV.
Marco, este viernes en València, un día después de conocerse su propuesta por parte del Consejo Rector para la dirección de la nueva RTVV.
KAI FÖRSTERLING / EFE
Marco, este viernes en València, un día después de conocerse su propuesta por parte del Consejo Rector para la dirección de la nueva RTVV.

El Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació (CVMC) ha resolt proposar Empar Marco com a directora general de la nova radiotelevisió pública valenciana després del concurs públic que es va convocar i al qual es van presentar inicialment una vintena de candidatures.

Esta ha sigut la decisió presa pel Consell Rector -després d'una intensa jornada de deliberació durant la qual s'ha realitzat diverses votacions sense aconseguir els vots necessaris per a seleccionar un nom-, que ha avaluat els candidats seguint el barem que atorgava al projecte presentat per estos un 60% de la puntuació total, un 30% al curriculum vitae i els mèrits i un 10% a l'entrevista personal, que han mantingut este mateix dijous els tres finalistes: Josep Ramón Lluch, Empar Marco i Salvador Enguix, els tres lligats a l'antiga Radiotelevisió Valenciana (RTVV).

Perquè el Consell Rector eleve esta proposta a les Corts era necessari que gaudira del suport d'una majoria de tres cinquens del Consell Rector, que ara ha de remetre la candidatura a la Cambra valenciana perquè Marco comparega davant la comissió de radiotelevisió i espai audiovisual, que segons estableix la llei "en la forma que determine ha de valorar la idoneïtat per al càrrec i aprovar o denegar esta proposta".

La concessió de la idoneïtat per la comissió parlamentària requerirà que s'atorgue per una majoria absoluta. Si es denega, el Consell Rector haurà de proposar una altra candidatura. Una vegada rebuda la conformitat de la comissió, el Consell Rector formalitzarà el seu nomenament.

Empar Marco és llicenciada en Filologia Hispànica (Valenciana) per la Universitat de València i actualment delegada de Tv3 a la Comunitat. La seua formació en l'àmbit de la comunicació comprén els dos primers cursos complets de la llicenciatura de Periodisme.

En la seua vida laboral ha sigut traductora i correctora en la Diputació de València, coautora de les normes d'estil i l'estàndard lingüístic de RTVV, així com assessora de doblatges per a la radiotelevisió pública, periodista i redactora en Ràdio 9, delegada d'Avui i corresponsal de Catalunya Ràdio a la Comunitat, a més de delegada del diari La Vanguardia.

Compta en total amb més de nou anys d'experiència com a traductora, assessora lingüística i professora de valencià per a funcionaris i prop de 14 anys treballant en Tv3.

Tres anys

La Llei 6/2016 del Servici Públic de Radiodifusió i Televisió d'àmbit autonòmic, de titularitat de la Generalitat estableix que el nomenament serà per un període de tres anys comptats des de la seua presa de possessió davant el Consell Rector. Esgotat el període de mandat, continuarà en les seues funcions fins al nomenament de la nova Direcció general.

La persona a la qual se li encomane la Direcció general té la condició de personal laboral d'alta direcció, tindrà dedicació exclusiva, el seu exercici és incompatible amb l'acompliment de qualsevol altre càrrec públic o activitat retribuïda i la seua retribució i categoria es determinarà en el contracte programa, que estarà subjecte al règim d'incompatibilitats fixat per als membres del Consell Rector.

Entre les funcions que corresponen a la Direcció General estan la direcció executiva i la representació ordinària de la societat, assistir, quan siga requerit, amb veu i sense vot, a les reunions del Consell Rector, així com decidir sobre els continguts i ordenar la programació de les emissions de la televisió, la ràdio, els servicis en línia, i qualsevol altra difusió que puga donar-se, d'acord amb les directrius bàsiques recollides en el mandat marc, el contracte programa i les directrius d'actuació acordades pel Consell Rector.

També se li atribueixen les funcions d'impulsar, orientar, coordinar i inspeccionar els servicis de les societats i proposar el Consell Rector les disposicions i les instruccions relatives al funcionament i organització interna de les mateixes, executar les decisions de contractació acordades pel Consell Rector, sense perjuí de la seua capacitat de contractació de les despeses, autoritzar els pagaments i les despeses de les societats, informar al Consell Rector sobre el compliment de les obligacions relatives a la programació i continguts de les emissions que estableix el contracte programa, i aportar les dades que se li sol·liciten per a l'elaboració de l'informe anual sobre la gestió i sobre el compliment dels objectius de servici públic encomanats a la corporació.

La llei preveu que cesse o siga substituïda per renúncia expressa, expiració del terme del seu mandat, separació declarada pel Consell Rector per causa sobrevinguda d'incapacitat permanent per a l'exercici del càrrec o per condemna ferma per qualsevol delicte dolós o separació acordada per majoria de dos terços del Consell Rector, per causa d'incompatibilitat sobrevinguda o per acord motivat d'este Consell. La formulació de la proposta pel Consell Rector exigirà la incoació d'un expedient amb procediment contradictori.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento