Comunitat Valenciana

El detingut després de la mort de la dona que va caure per l'escala admet que discutiren però després ella se'n va anar

  • L'home detingut per la seua presumpta implicació en la mort d'una dona que va caure este dimarts pel buit d'una escala en un edifici de l'avinguda de Tres Creus de València ha reconegut que va discutir amb la víctima en el seu habitatge però assegura que després ella se'n va anar, amb el que "no sabia gens més".
Lloc on van ocórrer els fets
Lloc on van ocórrer els fets
EUROPA PRESS
Lloc on van ocórrer els fets

Així ho ha indicat el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, en declaracions als mitjans de comunicació en ser preguntat per les novetats en la investigació d'esta mort.

Moragues ha recordat que el cos sense vida de la dona va ser trobat en la vesprada d'este dimarts en un edifici de l'Avinguda Tres Creus de València després de caure des d'un quart pis pel buit de l'escala. Es tracta d'una dona de nacionalitat colombiana i de 49 anys que havia patit maltractaments en relacions anteriors pel que hi havia un ordre d'allunyament vigent que no afectava el detingut.

Després de la troballa del cos, la Policia va arrestar un home que viu en eixe edifici, amb el qual la víctima mantenia una relació sentimental "esporàdica" i que compta amb antecedents per furt i agressions sexistes a altres dones, ha apuntat el delegat.

L'home, després de ser arrestat, va manifestar que la dona havia estat en la seua casa, que tenien una relació esporàdica i que havien tingut una "forta discussió". Després ella havia eixit de casa i ja "no sabia res més", ha reproduït Moragues.

De moment s'ha obert una investigació entorn d'esta defunció per a determinar si va ser intencionat o no, o si es va poder deure a un entropessó o a un descuit, entre altres motius, ha relatat Moragues. Sobre este tema, la Policia no té constància que es tracte d'un cas de violència de gènere.

ACTES DE CONDEMNA

No obstant açò, la Generalitat ha emès un comunicat en el qual expressa la seua condemna per la mort d'esta dona "víctima de la violència masclista".

La Generalitat -seguix el comunicat- "manifesta la seua repulsa davant estes noves agressions contra les dones i fa una crida a tota la societat perquè denuncie i condemne estos actes amb el propòsit d'acabar amb qualsevol acció fruit de la violència de gènere".

Així mateix, ha reiterat el seu suport "a les víctimes d'este tipus d'actes violents contra les dones" i apel·la a la coresponsabilitat de tota la ciutadania "en l'eradicació d'este problema públic".

El Consell ha convocat per a este dijous, a les 12.00 hores, en la porta del Palau de la Generalitat, tres minuts de silenci "en senyal de condemna per este últim assassinat de violència de gènere registrat a la Comunitat". Este acte "també busca retre homenatge la víctima i donar suport públic a la seua família i mostrar la tolerància zero del Govern valencià i de tota la societat davant la violència masclista i mostrar l'oposició enèrgica enfront dels agressors".

"Amb la mort d'esta dona s'elevarien a 13 el nombre de dones assassinades per violència masclista a Espanya en el que va d'any, dos d'elles a la Comunitat", han indicat des del Consell.

Altres institucions com l'Ajuntament de València han celebrat concentracions este dimecres "per a condemnar els últims casos de violència masclista". En esta concentració, que ha sigut presidida per l'alcalde Joan Ribó, han participat representants de tots els grups polítics municipals així com veïns i funcionaris que s'han sumat al gest de protesta i condol.

Després d'este gest, la primera autoritat municipal ha reiterat el "rebuig més absolut de l'Ajuntament en Ple cap a qualsevol acte de violència", i ha destacat "la necessitat de treballar de forma decidida perquè esta epidèmia, que és intolerable, s'acabe".

"Hem de ficar tots els mitjans per a acabar, el més prompte possible, amb este alifac", ha manifestat l'alcalde, qui ha demanat que es prenguen totes les mesures i "s'arriben als pactes necessaris per a posar fi a esta epidèmia".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento