Comunitat Valenciana

El jutge manté a la presó el gendre de la viuda de l'expresident de la CAM pel crim

  • ALACANT, 17 (EUROPA PRESS)
Trasllat al concessionari del detingut pel crim de la viuda de Sala
Trasllat al concessionari del detingut pel crim de la viuda de Sala
EUROPA PRESS
Trasllat al concessionari del detingut pel crim de la viuda de Sala

El Jutjat d'Instrucció número 7 d'Alacant, que investiga el crim de la viuda de l'expresident de la Caja Mediterráneo (CAM), ha acordat mantindre la presó provisional comunicada i sense fiança per al presumpte autor del crim, el gendre de la víctima.

En una interlocutòria notificada este divendres a les parts, el jutge desestima la petició de sobreseïment i excarceració sol·licitada per la defensa de l'investigat durant la vista de concreció d'imputació. Esta compareixença, prevista en la Llei del Jurado, es va celebrar ahir dijous, i en el curs de la mateixa les parts van precisar els fets i delictes que imputen el sospitós i van sol·licitar diligències. La seua defensa va demanar l'arxiu de la causa, recorda el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) en un comunicat.

L'instructor considera que es mantenen els motius pels quals divendres passat va ordenar l'ingrés a la presó del gendre de la víctima, ja que persistix el risc de fugida i de "manipular" proves si queda en llibertat. El sospitós podria a més influir en els testimonis, que en la seua majoria són empleats seus, argumenta.

"CLAR I POSSIBLE" MÒBIL

Així, al·ludix a l'existència d'un "clar i possible" mòbil per a l'execució dels fets, pel "greu" conflicte familiar i societari, en el qual la mort de la víctima "generava un canvi radical de la capacitat de decisió".

La interlocutòria considera indiciari el lloc en el qual es comet el crim, l'experiència del detingut en el maneig d'armes de foc i el canvi i incongruències en les seues declaracions.

La resolució afig, segons explica el TSJ, que el control sobre el safareig per part de l'investigat li hauria permès citar la víctima, controlar la posició del cotxe i distraure a l'empleat que normalment està en les instal·lacions. Segons la interlocutòria, estes maniobres haurien facilitat al detingut "l'obtenció d'una situació en la qual aconseguiria quedar-se tot sol amb la víctima en un lloc fosc i recollit".

"CARÀCTER MERAMENT INDICIARI"

El jutge considera que tots estos elements tenen un "caràcter merament indiciari" i per tant creu necessària la pràctica de diligències per a determinar si tals indicis queden desvirtuats o adquirixen la força de prova davant un eventual juí.

Per este motiu, l'instructor ha citat a declarar 15 testimonis per a les pròximes setmanes, ha demanat un informe de balística i ha sol·licitat la investigació del patrimoni de l'empresonat.

En la resolució també s'acorda una nova inspecció ocular en el concessionari de cotxes, que es realitzarà en dos moments: al matí, a plena llum del dia, i durant la vesprada, a una hora amb una lluminositat similar a la del dia dels fets.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento