Comunitat Valenciana

Montón afirma que la legislatura acabarà amb la reversió d'Alzira i Dénia "si les coses van bé"

  • La consellera de Sanitat Universal, Carmen Montón, ha insistit este dimarts en què el departament d'Alzira tornarà a la gestió pública l'1 d'abril de 2018, quan expira l'actual contracte, i "si les coses van bé" la legislatura acabarà amb la reversió també del de Dénia, encara que en este cas no hi ha una data exacta.
Imatge d'arxiu de l'Hospital de la Ribera
Imatge d'arxiu de l'Hospital de la Ribera
HOSPITAL DE LA RIBERA
Imatge d'arxiu de l'Hospital de la Ribera

Montón, durant la seua intervenció en el desdejuni informatiu de Fórum Europa Tribuna Mediterrània, ha recalcat sobre este tema: "la sanitat privada és un complement del públic. Mai un substitut" i en eixe sentit ha manifestat que "defendre el públic no és atacar el privat" perquè les dos "s'han de regir per una sana complementarietat".

En este sentit, ha advertit que "ningú espere" una prorroga ni un nou contracte a Alzira perquè "el compromís" d'este Govern és "recuperar la sanitat al públic". No obstant açò, ha explicat que cal anar "cobrint etapes". Així, la primera és "finalitzar el contracte", després "garantir una transició pacífica" a la gestió pública en la qual prevaler "un diàleg constant".

Per això, ha recordat que es va avançar a 18 mesos l'anunci que se n'anava a denunciar el contracte vigent amb Ribera Salut, en lloc dels 12 que exigix la llei, per a "parlar amb tranquil·litat, serenitat i rigor" amb els sindicats i associacions de pacients.

A més, ha garantit que la Conselleria farà "un esforç" quan el departament d'Alzira siga d'una gestió pública directa perquè "allò que en estos moments es manque poder restablir-ho".

En qualsevol cas, ha reiterat "un missatge de tranquil·litat" perquè "els professionals seguiran en els seus llocs de treball" i els usuaris de la Ribera "tindran accés a la seua prestació assistencial amb la mateixa cartera de servicis de la qual disposen actualment".

Respecte a la reversió en el departament de Dénia, ha explicat que s'està treballant al costat de la Conselleria d'Hisenda "en diversos camps" encara que encara "no hi ha una data prevista". Sobre este tema, ha explicat que la torne a la gestió pública directa "no és tan ràpida" ja que la finalització del contracte amb Marina Salut expira en 2023.

Montón ha assenyalat que Hisenda està "valorant l'empresa" i ha demanat que es respecte la "discreció" que se seguix en les converses amb la firma DKV, sòcia majoritària de l'empresa que gestiona l'Hospital de Dénia, per a adquirir les accions de l'asseguradora. En qualsevol cas, ha apuntat: "si les coses van bé acabaríem la legislatura amb dos departaments de gestió directes però cal donar-li a cadascun el seu temps".

En eixe sentit, ha assenyalat que la millor enquesta als usuaris en la qual s'han basat per a revertir la sanitat al públic és els tres programes electorals que sustenten al Govern valencià en el qual es comprometien a esta mesura. "És una cosa inusual però nosaltres complim el que diem i escrivim", ha recalcat.

URGÈNCIES CAMPANAR, A LA FI DE 2017

D'altra banda, ha destacat que totes les licitacions de l'antiga Fe, que passarà a cridar-se Espai de Salut Campanar-Ernest Lluch, estan "dins del termini i en la forma escaient", i a finals de 2017 començaran les obres del centre d'atenció primària, especialitzada i d'urgències.

D'esta manera, "es maten dos pardals d'un tir": revitalitzar la zona després del canvi de la Fe a Malilla i recuperar el servici del 90% de l'atenció sanitària per als habitants del barri de Campanar.

IVO

D'altra banda, sobre el futur del concert sobre l'IVO (Institut Valencià d'Oncologia), ha assenyalat que "tots els pacients han d'estar tranquils" perquè "en el moment de transició que s'ha de produir obligatòriament" pel canvi de normativa en la col·laboració pública amb entitats sense ànim de lucre estarà "l'assistència coberta i garantida amb total normalitat". En este sentit, ha destacat que s'està "treballant molt a gust" al costat de l'IVO en este canvi de normativa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento