Comunitat Valenciana

Quique Dacosta viatja al Senegal per a lluitar contra la desnutrició com a ambaixador d'Acció contra el Fam

  • El xef establit a València i Dénia (Alacant) Quique Dacosta ha viatjat al Senegal (Àfrica) com a ambaixador de l'ONG Acció contra el Fam en una missió per a lluitar contra la desnutrició i animar els hostelers d'Espanya a sumar esforços per a reunir fons contra el fam.
El xef va aprendre a cuinar un plat típic senegalés
El xef va aprendre a cuinar un plat típic senegalés
ACCIÓN CONTRA EL HAMBRE
El xef va aprendre a cuinar un plat típic senegalés

Durant un viatge de quatre dies, el cuiner tres estreles Michelin va visitar diverses localitats en la regió de Podor, on els índexs de desnutrició depassen el 18% i superen el llindar d'emergència establit per l'Organització Mundial de la Salut (OMS), segons ha informat l'organització en un comunicat.

Dacosta va poder comprovar allí el funcionament d'un tractament nutricional per a salvar la vida d'un xiquet amb desnutrició aguda, a més de conéixer el treball que Acció contra el Fam realitza en centre de salut de Dodel per a detectar i diagnosticar a temps la desnutrició infantil.

El xef va tindre l'oportunitat de visitar un hort nutricional en Boki Ndoula, on l'organització desenvolupa projectes de seguretat alimentària per a previndre la desnutrició en una zona que "cada vegada compta amb menys mitjans de vida per l'avanç de la desertificació", advertixen des de l'entitat.

Amb esta acció, Quique Dacosta es convertix en ambaixador d'Acció contra el Fam i padrí de la seua iniciativa Restaurants contra el Fam en la qual animarà a hostelers de tot el país a sumar esforços per a reunir fons contra el fam.

Després de la visita, el titular d'un dels 50 millors restaurants del món ha manifestat que "no hi ha res que sensibilitze més a un cuiner que algú que passe fam. La nostra acció natural és alimentar".

NUTRICIÓ COM A PILAR PER A CONSTRUIR

"El que més m'ha marcat d'este viatge ha sigut entendre la nutrició com a pilar per a construir un poble i la capacitat d'Acció contra el Fam de teixir arguments que servisquen perquè el poble prospere", ha reivindicat el xef, que ha assegurat que, després de conéixer el Senegal, sent "més possibilitats" de lluitar contra el fam i "entendre més" la problemàtica".

Quique Dacosta ha explicat que va emprendre el viatge amb la intenció "d'aprendre, conéixer i veure què més" podia fer sobre este tema. "Intentaré des d'allí retornar bona part del que em porte o multiplicar-ho per tot el que puga", va manifestar abans de la seua partida.

MÉS DE 1.200 LOCALS EN 2016

El xef establit a Dénia ja ha col·laborat en els últims quatre anys amb la missió Restaurants contra el Fam. Com a padrí, tindrà un paper crucial en els pròxims mesos per a animar a hostelers i restauradors de tota Espanya a sumar-se a la campanya, que tindrà lloc del 15 de setembre al 15 de novembre de 2017, després que l'any passat participaren més de 1.200 establiments a escala nacional.

"Conec Acció contra el Fam des que va nàixer, però em vaig interessar més quan es va germanar amb la restauració pura i dura i va buscar arguments en els cuiners i restaurants", ha assenyalat el cuiner, que està segur que el seu sector "pot aportar molt perquè al cap i a la fi la cuina és un llenguatge universal".

Per açò, ha expressat la seua intenció de dir als seus col·legues "veniu amb mi" i reclutar més participants. Pel que fa als seus clients en l'edició de 2016, ha assegurat que "reaccionen bé" i que "este és l'èxit de la campanya". "Sense espentar-los a cap abisme moral ni ètic, simplement la seua pròpia consciència els porta a participar", ha manifestat.

Acció contra el Fam treballa al Senegal des de 2012 amb servicis d'aigua i sanejament, ajuda alimentària i suport a mitjans de vida. La seua tasca arriba a unes 68.000 persones: 19.000 en els projectes desnutrició, altres 19.000 en missions de seguretat alimentària i mitjans de vida i fins el 30.000 mitjançant iniciatives per a facilitar aigua i sanejament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento