Comunitat Valenciana

Albiol diu que a Catalunya es vol "fer desaparéixer del mapa el castellà" i suggerix al PPCV que "vaja amb compte"

  • VALÈNCIA, 2 (EUROPA PRESS)
Xavier García Albiol en un desdejuni informatiu a València
Xavier García Albiol en un desdejuni informatiu a València
Europa Press
Xavier García Albiol en un desdejuni informatiu a València

El president del Grup Parlamentari Popular en el Parlament de Catalunya, Xavier García Albiol, ha criticat este dimarts que la Generalitat de Catalunya vol "fer desaparéixer del mapa la llengua castellana" i ha avisat el PPCV que es "vaja amb compte" perquè no ocórrega el mateix a la Comunitat Valenciana.

Albiol s'ha pronunciat en estos termes durant un desdejuni informatiu del 'Fórum Europa. Tribuna Mediterrània a València', en ser preguntat per si creu que el model lingüístic de Catalunya ha funcionat "bé i seria exportable a la Comunitat".

Sobre este tema, ha recomanat als valencians "anar amb compte" perquè ha advertit que la Generalitat catalana té "una clara voluntat de fer desaparéixer del mapa la llengua castellana". De fet, ha lamentat que en l'administració el castellà "ha desaparegut" i en l'Educació hi ha "una clara voluntat d'arraconar-ho".

"Si em pregunten sobre si en el carrer hi ha conflicte, els diré que no ho hi ha en termes generals, però sí que és cert que si vas a la Catalunya interior és possible que ací hi haja certa pressió", ha apuntat el president del PP en el Parlament.

Per tant, ha recomanat al PPCV que "vaja amb compte" perquè "catalans, valencians i bascos tenim la sort de ser bilingües i de tindre dos llengües a les quals hem de cuidar per igual".

D'altra banda i preguntat sobre si la llengua catalana i la valenciana són la mateixa, Albiol ha eludit valorar-ho perquè el tema no li "interessa". "Si els valencians consideren que la llengua pròpia és el valencià a mi em pareix molt bé i jo a Catalunya parle català i per tant en açò ni la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ni jo ens anem a barallar", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento