Comunitat Valenciana

Les Corts notificaran al Tribunal de Comptes el presumpte pagament de les defenses de Gürtel del PP amb diners públics

  • Segons El Mundo, el PPCV va abonar "durant anys" les defenses d'alguns dels seus dirigents amb la subvenció pública del parlament valencià.
  • El diari assegura que una de les minutes va arribar als 40.000€ i van incloure els servicis prestats durant la fase d'instrucció de peces de Gürtel.
  • Enric Morera diu que ho posaran en coneixement d'esta institució "perquè diga si és una pràctica legal i correcta i faça les consideracions que estime oportunes".
Pleno de las Corts Valencianes
Pleno de las Corts Valencianes
FLICKR/CORTS VALENCIANES
Pleno de las Corts Valencianes

La presidència de les Corts Valencianes va a notificar al Tribunal de Comptes la informació apareguda sobre el presumpte pagament amb diners públics, per part del grup parlamentari del PP, de les minutes dels advocats de la defensa d'alguns dels seus membres suposadament implicats en la trama Gürtel.

Així ho ha anunciat el president del parlament autonòmic, Enric Morera, després de la publicació este divendres en el diari 'El Mundo' d'una informació que assegura que el Partit Popular de la Comunitat Valenciana va abonar "durant anys" les defenses d'alguns dels seus dirigents amb la subvenció pública que rep per tindre representació al parlament valencià.

En concret, s'aferma que es van pagar d'esta manera els honoraris d'advocats de l'exsecretari general del partit Ricardo Costa; l'exvicesecretari general David Serra i l'extresorera Yolanda García. D'acord a les dades del diari, una de les minutes va arribar als 40.000 euros i van incloure els servicis prestats durant la fase d'instrucció de les peces de Gürtel sobre presumpte finançament irregular del PP que deuen jutjar-se a Madrid.

Per esta raó, des de la cambra valenciana han explicat que, "davant de les informacions aparegudes en els mitjans de comunicació sobre l'ús de les subvencions de les Corts Valencianes per part del grup popular durant la passada legislatura, en relació amb el pagament de despeses en processos judicials, amb càrrec als diners que la cambra facilita al funcionament ordinari dels grups, la presidència de les Corts notificarà al Tribunal de Comptes els fets descrits perquè actue en conseqüència, d'acord amb la legislació vigent i en exercici de les seues competències".

En la mateixa línia, Enric Morera -que es troba a Sevilla com a president de la Conferència de Presidents de Parlaments Autonòmics (Coprepa)- ha manifestat que se'n va a posar "en coneixement del Tribunal de Comptes la informació sobre l'ús de diners públics perquè esta institució diga si és una pràctica legal i correcta i faça les consideracions que estime oportunes per a la bona administració dels cabals públics".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento