Comunitat Valenciana

Moragues diu que estudien protocols per a actuar millor en temporals i veu de "gust dolent" personalitzar emergències

  • El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha afirmat que estan estudiant protocols per a actuar millor davant de nous temporals que puguen afectar l'autonomia, tot i que veu de "gust dolent" personalitzar les emergències en una única administració o en un govern -en relació amb les crítiques relacionades amb la falta de previsió de mesures per a afrontar l'onada de fred-.
Moragues en su visita a la A-3
Moragues en su visita a la A-3
DELEGACIÓN DE GOBIERNO
Moragues en su visita a la A-3

Moragues s'ha pronunciat en estos termes en declaracions als mitjans de comunicació després de presidir el ple de la XXX Comissió de Trànsit i Seguretat de la Circulació Viària, en ser preguntat pel temporal que ha assotat la Comunitat durant una setmana i que ha causat grans desperfectes.

Sobre esta qüestió, Moragues ha indicat que en este temporal hi ha hagut una "conjunció de circumstàncies que han estat extremes". D'una banda, ha assenyalat, s'ha conjugat la nevada "més important" dels últims 40 anys, i en alguns punts com Xàbia o Dénia, dels últims 100 anys.

"Hem tingut ratxes de vent de més de 100 quilòmetres per hora, onades de sis metres al Mediterrani i precipitacions que han superat els 100 litres per metre quadrat en un mateix dia", ha dit.

D'altra banda, s'ha registrat la caiguda de 20 torres de llum a les carreteres, amb el "problema" que els mitjans no podien accedir a les mateixes per a netejar-les i per a normalitzar la situació. També hi ha hagut incidències pel que fa al tall de subministrament de llum que ha provocat la caiguda generalitzada de torres.

De totes estes emergències, ha dit Moragues, "cal millorar i aprendre" i ara es troben en fase de valoració per a veure què ha passat i per què.

Segons la seua opinió, no es tracta d'una emergència que haja anat amb una administració pública, això és "totalment improcedent": "És de gust dolent personalitzar una emergència en una administració o en un govern perquè quan estem parlant d'emergències, som totes les administracions públiques i tota la societat la que hem de donar el que té de millor nosaltres mateixos".

"Fins que no succeïx l'emergència, no saps el que passa, com funcionen protocols. Ara estem en això, en la recerca de millora de protocols perquè si torna a succeir -un altre temporal-, puguem actuar millor", ha asseverat.

ZONA CATASTRÒFICA

Preguntat per la declaració de zona greument afectada per una emergència de protecció civil -la nova figura que substituïx la de zona catastròfica-, Moragues ha explicat que és la tercera vegada que es declara en dos mesos -ha recordat les pluges de València de finals de novembre i el temporal de mitjan desembre a la Comunitat-.

Esta declaració, ha afirmat, abraçaria a les tres províncies de la Comunitat, tot i que s'ha posat incidència a les platges davant dels onatges considerables i les destrosses en passejos marítims, però també afecta explotacions agrícoles, ramaderes o a trencament de mobiliari urbà, entre d'altres. "Afecta tot i els ministeris establiran mesures per a compensar els danys produïts", ha postil·lat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento