Deltebre valora en 3,3 milions els danys pel temporal i reclama que l'Estat assumeixi la reparació

  • La platja de la Marquesa i de la Bassa de l'Arena així com els accesos a Ruimar i el Fangar, zones més afectades per l'últim temporal.
  • L'Ajuntament de Deltebre ha reclamat al Ministeri d'Agricultura i Medi Ambient que n'assumeixi la reparació.
Imatge d'una platja de Deltebre afectada pel temporal.
Imatge d'una platja de Deltebre afectada pel temporal.
ACN
Imatge d'una platja de Deltebre afectada pel temporal.

El ple de l'Ajuntament de Deltebre (Baix Ebre) ha valorat en 3,3 milions d'euros els danys que l'últim temporal ha ocasionat a la costa del municipi i ha reclamat al Ministeri d'Agricultura i Medi Ambient que n'assumeixi la reparació.

Els espais més afectats en aquesta ocasió han tornat a ser la platja de la Basssa de l'Arena, la de la Marquesa i el camí d'accés al Fangar, concretament la zona en la qual no s'havia actuat en l'anterior temporal, així com el camí final de la platja de Riumar i l'entorn d'aquesta platja.

El consistori vol ara que el Ministeri destini la corresponent partida econòmica per regenerar les platges, aportar sorra i substituir les passarel·les preexistents. També reclama que es reforcin els accessos al Fangar, al tram final del nucli de Riumar i garantir l'accés a la bocana de l'Ebre, regenerant els espais afectats com cultius, construccions i desguassos.

Pla d'acció

L'Ajuntament sol·licitarà una reunió amb la Secretaria d'Estat de Medi Ambient per abordar les actuacions imminents per reparar els danys del temporal i "definir el pla d'acció contra la regressió". "És el moment que es realitzi les inversions adequades per, en primer lloc, regenerar els danys causats i, en segon lloc, preservar i contenir el delta de l'Ebre", ha explicat l'alcalde Lluís Soler, qui ja ha anunciat que insistirà en aquests aspectes davant del govern estatal.

L'equip de govern municipal (PDECAT) havia portat a la corporació la ratificació dels decrets urgents d'alcaldia per actuar de forma urgent a la platja de la Marquesa, així com els acords, informes tècnics sobre danys i petició d'ajuda al govern espanyol. El debat i votació al ple d'aquests acord ha rebut el suport de Compromís d'Esquerres, ERC i PP. La CUP ha votat en contra per la impossibilitat de votar separadament sobre les mesures urgents a la zona de la Marquesa, una actuació que, consideren, "no ha servit de res" després dels resultats de l'últim temporal i ha criticat la manca d'informació a la ciutadania.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento