Comunitat Valenciana

El Defensor del Pacient detecta més reclamacions per negligència mèdica a la Comunitat Valenciana i assenyala La Fe

  • El Defensor del Pacient ha advertit d'un augment del nombre de reclamacions per negligències mèdiques a la Comunitat Valenciana i ha apuntat com a hospitals més denunciats el de La Fe, el General Universitari d'Alacant i l'Hospital Universitari Doctor Peset.
SAMU, ambulancia, a las puertas del Hospital La Fe
SAMU, ambulancia, a las puertas del Hospital La Fe
GVA
SAMU, ambulancia, a las puertas del Hospital La Fe

Així es desprèn de la memòria 2016 de l'Associació El Defensor del Pacient, en què es detalla que a diferència del curs anterior, el nombre de negligències a Espanya ha augmentat en rebre un total de 14.802 casos -372 més que en 2015-, dels quals 841 han estat amb resultat de mort -35 més que l'exercici anterior-.

En el cas concret de la Comunitat, el Defensor del Pacient ha rebut l'any passat 1.401 casos per presumpta negligència mèdica-sanitària -777 a València, 541 a Alacant i 83 a Castelló-.

Els hospitals més denunciats en este període han sigut -per ordre- el de La Fe; l'Hospital General Universitari d'Alacant; el Doctor Peset; el General Universitari de València i el Clínic Universitari de València.

Per la seua banda, els serveis i patologies més denúncies en 2016 han estat la de Cirurgia general; llista d'espera; Traumatologia; Ginecologia i obstetrícia; i Urgències.

Alhora, la dilació mitjana per a cirurgia en l'autonomia es situa en 115 dies, amb més de 60.000 pacients engrossant-la -li precedixen únicament Canàries, amb una demora mitjana de 160; Múrcia, amb 127; Extremadura, amb 125; i Castella-la Manxa, amb 120-. En relació amb això, les patologies que més "maldecaps" donen són Cirurgia plàstica, Cirurgia pediàtrica i Neurocirurgia.

L'associació ha recordat que segons la consellera de Sanitat, Carmen Montón, la causa d'esta "considerable" pujada es deu al fet que el Govern anterior "va manipular" les llistes d'espera deixant a uns 10.000 ciutadans fora dels registres i 3,7 milions de dies sense comptabilitzar. "L'assumpte de sempre, la llista oficial i la llista oculta, fent desaparèixer del recompte als pacients que declinen anar a clíniques privades", ha criticat.

"L'arquetip sanitari d'esta regió, com el de moltes altres, per a poder resoldre els terminis, se sosté en un pla de xoc destinat a afavorir les arques de la sanitat privada a base de concerts, la qual cosa està aixecant moltes suspicàcies arran de saber-se que 'Ribera Salut' ha desviat beneficis milionaris d'hospitals públics a esquena de l'Administració, amb concessions que afecten més de 600.000 pacients d'hospitals com el d'Alzira, Elx o Torrevella", ha recollit.

En resum, el Defensor del Pacient, davant d'estes dades, ha alertat del "notable empitjorament" en sanitat que han patit en 2016 comunitats com Castella i Lleó o la Comunitat Valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento