Comunitat Valenciana

El Consell demana al Govern mesures per a pal·liar els danys agraris per la sequera, la calor i les pluges de 2016

  • El Govern valencià ha demanat a l'Executiu central que adopte mesures per a pal·liar els danys agraris per la sequera, la calor i les pluges torrencials de 2016, segons ha informat la Generalitat en un comunitat.
Daños en los cultivos por el temporal
Daños en los cultivos por el temporal
CEDIDA
Daños en los cultivos por el temporal

Esta sol·licitud s'ha realitzat a través d'una carta enviada simultàniament als ministeris d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient (MAPAMA), d'Hisenda i Funció Pública, d'Ocupació i Seguretat Social, així com de l'Interior, en què recorda l'escrit tramès este mateix mes pel secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero, explicant la situació al subsecretari d'Agricultura, Pesca i Alimentació del ministeri.

Sobre esta qüestió, la consellera d'Agricultura, Elena Cebrián, ha subratllat que l'any 2016 ha sigut "excepcionalment advers" per a l'agricultura valenciana en el meteorològic, a causa d'una sequera estructural acompanyada d'unes temperatures altes durant diversos mesos de l'any i unes precipitacions "molt abundants" registrades a final de novembre i mitjans de desembre, que han provocat danys irreversibles en les explotacions agràries.

Per esta raó, ha demanat que s'adopte amb caràcter d'urgència mesures com l'establiment d'ajudes destinades a pal·liar els danys en infraestructures de les explotacions agrícoles, ramaderes, marítim-pesqueres i aqüícoles.

Alhora, s'ha sol·licitat una reducció dels mòduls de l'IRPF aplicable en el mètode d'estimació objectiva de 2016 a zero, amb caràcter general a tots els cultius de la Comunitat Valenciana, i que es convoquen mesures de suport per a facilitar l'accés al finançament de les explotacions agrícoles, establerta en l'Ordre AAA/637/2014, de 21 d'abril.

La consellera ha reclamat la concessió d'una moratòria d'un any en el pagament de les quotes de la Seguretat Social a les empreses i els treballadors per compte propi corresponents als tres mesos naturals anteriors i posteriors al sinistre.

D'igual manera, la titular d'Agricultura ha demandat la duplicació de les dotacions financeres del Servei Públic d'Ocupació Estatal destinades a pal·liar els efectes de l'atur agrari, mitjançant actuacions de neteja de cursos i obres d'interès general agrari que ajuden a pal·liar la disminució de jornals produïts per la interrupció dels treballs de les collites.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento