Comunitat Valenciana

La Generalitat aconsella anar a l'ambulatori abans que a l'hospital davant possibles grips

Esta setmana, a la Comunitat Valenciana, la xifra és de 64 casos per cada 100.000 habitants.
Mónica Oltra ha informat hui del pla de contingència per a l'atenció sanitària de l'hivern de 2017.
Segons la vicepresidenta del Consell, s'han pres mesures preventives davant del previsible augment de casos.
Gripe, resfriado, constipado, constiparse, mujer tosiendo, toser, tos
Gripe, resfriado, constipado, constiparse, mujer tosiendo, toser, tos
EUROPA PRESS
Gripe, resfriado, constipado, constiparse, mujer tosiendo, toser, tos

La Generalitat Valenciana aconsella als ciutadans que en cas de notar símptomes gripals s'acudisca primer als centres d'atenció primària i no a les urgències hospitalàries, de manera que "s'estalviaran moltes hores d'espera", i recalca que l'atenció primària "està preparada per a atendre els casos de grip".

Així ho ha assenyalat la vicepresidenta, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, que ha informat del pla de contingència per a l'atenció sanitària de l'hivern de 2017, davant de la previsió que el nombre de casos de grip augmente en les pròximes setmanes.

Ha explicat que hi ha hagut un pic assistencial de casos de grip a començament d'esta setmana, que s'ha atés amb "total normalitat" d'acord amb els termes del pla de contingència, i s'han pres mesures preventives davant del previsible augment de casos en les pròximes setmanes.

Segons ha detallat Oltra, l'epidèmia de grip té una trajectòria de nord a sud i afecta ara especialment la cornisa cantàbrica, amb fins a 600 casos per cada 100.000 habitants en algunes regions. Mentrestant, en la Comunitat esta setmana la xifra és de 64 casos per cada 100.000 habitants.

La vicepresidenta ha llançat una sèrie de recomanacions als ciutadans, entre les quals hi ha la de vacunar-se perquè les vacunes estan sent efectives, ha dit, i el 98% de casos que acudeixen a urgències corresponen a persones no vacunades.

Alhora, ha aconsellat que en cas de notar-se símptomes gripals s'acudisca primer a l'atenció primària per a estalviar temps d'espera i si finalment s'agafa la grip ha recomanat que "es queden a casa". "Llit, caldos, un antitèrmic i a superar-la", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento