Comunitat Valenciana

El TSJCV obliga a la fundació de l'Hospital General a readmetre 18 treballadors per cessió il·legal a Sanitat

  • La Sala del Social el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) obliga a la Fundació CV Hospital General Universitari per a la Investigació Biomèdica, Docència i Desenvolupament de les Ciències de la Salut (FIGHU) a readmetre 18 treballadors per cessió il·legal als Serveis de Salut de la Conselleria de Sanitat.
Imagen de la sede del TSJCV
Imagen de la sede del TSJCV
EUROPA PRESS
Imagen de la sede del TSJCV

Així consta en la sentència, facilitada per la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI·F), sindicat que ha presentat una demanda contra la fundació i Sanitat per a no veure ajustat a dret l'acomiadament d'estos 18 treballadors.

La fundació, entitat sense ànim de lucre que es troba sota el protectorat de la Generalitat, va prestar serveis per a la Conselleria de Sanitat per a l'execució del programa REFAR, instrument de l'Agència Valenciana de Salut per a establir programes i protocols específics per a avaluar l'assistència farmacèutica als pacients de l'entitat, especialment en crònics i polimedicats.

L'execució del programa es venia desenvolupant des de l'any 2010 a través de les corresponents licitacions públiques del servei. La fundació ha publicat en el seu lloc web la convocatòria de contracte de 24 farmacèutics, i 18 d'ells ja prestaven els seus serveis per a la fundació en virtut de contractes indefinits.

L'abril de 2016 la Conselleria de Sanitat va comunicar a la fundació que el contracte de serveis es donaria per finalitzat 20 dies més tard. Com a conseqüència, l'entitat pública va extingir els contractes de treball concertats per obra o servei determinat i va posar en coneixement dels treballadors indefinits del programa REFAR la seua intenció d'iniciar un procediment d'acomiadament col·lectiu.

Segons consta com a provat en la sentència, els 18 treballadors afectats per l'acomiadament desenvolupaven els seus treballs a les dependències dels Serveis de Salut de la Conselleria de Sanitat, tenint accés a la utilització de les xarxes de comunicació, aplicacions informàtiques i bases de dades corporatives, així com els equips informàtics disponibles tant en els Serveis Centrals com en els departaments de salut per a l'acompliment de les treballs objecte del contracte.

Alhora, disposaven de correu electrònic amb domini 'gva' per a portar a terme les comunicacions informàtiques que calgueren. També les incidències que es produïen durant l'ús dels esmentats mitjans es resolien a través dels departaments de la Conselleria competents per a això.

EXCEDIEN LA CONTRACTACIÓ

Amb estes dades, la Sala estima provat que en este cas hi ha hagut cessió il·legal de treballadors doncs la fundació "es va limitar a posar a disposició de la Conselleria la mà d'obra consistent en els 18 treballadors acomiadats per a complir finalitats que excedien de l'objecte de la contractació".

Estes finalitats, afegix, "estaven inserides en les funcions pròpies de l'Administració, amb ús dels mitjans materials i immaterials d'esta última, en les seues pròpies dependències i exercint la Conselleria els poders de direcció propis de la condició de verdader empresari".

Per tot, el TSJCV estima la demanda interposada per CSI·F i la comissió negociadora creada 'ad hoc', declara nul·la la mesura extintiva adoptada per la fundació i reconeix el dret dels treballadors afectats a la reincorporació als seus llocs de treball.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento