Comunitat Valenciana

Detingut un venedor de cupons que va simular un robatori per a cobrar 6.500 euros de l'assegurança

  • La Guàrdia Civil de Torrevella (Alacant) ha detingut un venedor de cupons de 52 anys que va simular un robatori i ho va denunciar amb la intenció d'aconseguir més de 6.500 euros de la indemnització d'una assegurança que havia contractat just el dia previ a la suposada sostracció, segons ha informat l'Institut Armat en un comunicat.

La investigació va començar quan els agents van tindre coneixement de l'existència d'una denúncia per robatori en un domicili d'un home que treballava en l'Organització Nacional de Cecs Espanyols (ONCE) a qui, suposadament, li haurien sostret un gran nombre d'objectes i efectes.

Entre ells, 4.000 euros de la recaptació dels cupons venuts, diversos paquets de 'Rasques' de l'ONCE, valorats en uns 1.500 euros, i nombroses joies per un valor aproximat de 1.000 euros.

Tot i això, una vegada en el domicili els agents es van adonar de diversos detalls que van aixecar les sospites dels agents, tot i que a simple vista semblava que es trobaven davant d'un robatori real. Concretament, en indagar un poc més a l'historial del denunciant, van observar que havia interposat algunes denúncies similars en anys anteriors, per la qual cosa els agents van començar a investigar-lo ja que, a més, havia contractat una pòlissa d'assegurança per un elevat import just el dia anterior al suposat robatori.

La Guàrdia Civil va trobar "evidències més que suficients per a detindre la fingida víctima del robatori", com a presumpte autor dels delictes d'estafa i simulació de delicte. Una vegada en dependències de la Guàrdia Civil, l'home va confessar els fets dels quals se l'acusava, pel que va passar a disposició judicial.

TERCER CAS EN UN MES

Durant el mes de desembre de 2016, la Guàrdia Civil de Torrevella ha investigat dues persones més per fets similars, ja que havien denunciat robatoris que no s'havien arribat a produir, amb la finalitat de cobrar els diners de l'assegurança.

El cos de seguretat ha destacat en el comunicat que simular un delicte per a intentar cobrar la indemnització de l'assegurança està previst en el Codi Penal com a delicte, i pot suposar, a més de la pertinent sanció econòmica, una pena de presó.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento