Comunitat Valenciana

Casado demana respecte als mètodes d'elecció de PP, "més oberts" que altres, i rebutja lliçons de democràcia interna

  • El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, ha demanat este dimarts respecte als mètodes d'elecció dels responsable d'esta formació, que ha considerat "més democràtic i obert" que els d'altres formacions, i ha rebutjat "lliçons de democràcia interna per part de Podem.
Pablo Casado en un acto en Elche
Pablo Casado en un acto en Elche
EUROPA PRESS
Pablo Casado en un acto en Elche

El responsable popular s'ha pronunciat d'esta manera a l'acte celebrat a Elx (Alacant) per a presentar les línies bàsiques de la Ponència 'Europa i el nostre paper en el món' del 18 Congrés PP, preguntat per si de cas li agradaria en este partit primàries per a elegir els seus líders.

Casado ha al·ludit a "la ponència política" elaborada pel PP amb el vicesecretari d'Organització, Fernando Martínez-Maíllo, com a ponent i ha dit que esta "inclou, ja d'entrada, una proposta amb la qual tots els afiliats poden participar en el procés de selecció del president nacional" d'esta formació, i alhora ha assenyalat que els populars estan "satisfets" amb això.

"Estem satisfets i les delegacions que havien anunciat que volien canviar la manera d'elecció també han manifestat que ho estan", ha afegit sobre esta qüestió. "Nosaltres sempre dèiem que el nostre sistema era tan democràtic com tots els altres", ha assenyalat, i alhora ha indicat al llarg de l'últim any s'ha vist que "tots els altres se n'anaven acostant al nostre sistema" ja que "cap dels partits que abanderaven les primàries van utilitzar les primàries per a elegir els candidats a les eleccions nacionals de juny".

Pablo Casado ha defensat, alhora, que el sistema d'elecció del seu partit és també "més obert que el de tots els altres perquè per a presentar-se a presidir el PP nacional, regional o local només feien falta cent firmes" front al que passa "en els partits que ens donaven lliçons de democràcia interna", en els que "feia falta un 20% del cens intern" i, per tant, "milers de firmes sol per a presentar-se".

Tot i això, ha mostrat la disposició dels populars a "obrir més la participació als afiliats" i s'ha referit al "mecanisme de doble volta" habilitat "en la fase prèvia al congrés" perquè tots puguen votar. "Dóna més participació als afiliats que no desitgen presentar-se en assemblea per a ser compromissari perquè no desitgen o no poden desplaçar-se al lloc de celebració del congrés", ha explicat.

El vicesecretari de Comunicació del PP ha assegurat que la direcció nacional del partit està "molt satisfeta amb este model" i ha apuntat que "es poden fer esmenes fins al 14 de gener que si no són transaccionades pels ponents podran arribar vives al plenari del congrés". En este punt, ha destacat que "tots els compromissaris van a ser integrants de la Ponència Estatutària".

Alhora, Casado ha subratllat que "per a ser compromissari" en el pròxim conclave del PP "s'han celebrat assemblees en les quals tot el món ha pogut votar" i en les que "hi ha hagut participació en totes les seus i agrupacions locals del partit". En este punt, preguntat per si de cas com a afiliat del PP li agradaria poder votar al seu líder, el vicesecretari de Comunicació ha respost: "és que ja ho he fet".

"Hem participat en les assemblees locals per a votar representants al congrés i ara amb el nou mètode se'n va a poder fer en dues voltes, la qual cosa és un dels mecanismes que el PP no sol ha introduït en els seus estatuts per a l'elecció directa dels seus càrrecs, sinó que també va proposar fa a penes un any per a l'elecció de les alcaldies municipals i perquè no passen coses com les que han passat a Elx, a València, a Madrid o a Saragossa, on governen els perdedors", ha argumentat.

Pablo Casado ha exposat que el PP "proposava sistema de doble volta també a les eleccions municipals" i ha criticat que "esta doble volta que alguns ens volien receptar en termes de gestió interna l'han rebutjada pel que el preocupa a la gent, votar un alcalde i que l'alcalde que ha tret més vots puga governar una ciutat".

"AL PP NO LI HA ANAT MALAMENT AMB ESTE SISTEMA"

Pablo Casado ha defensat un altre cop el model d'elecció interna dels populars i ha afirmat que "al PP no li ha anat malament amb este sistema" front a altres que "parlen de primàries per a elegir càrrecs institucionals i quan no els agrada el resultat canvien la porta del despatx com va passar en el PSOE de Madrid" o front als quals "no els agrada anar amb un model unitari al congrés", en al·lusió a Podem.

"Nosaltres demanem que respecten els nostres mètodes. No anem a opinar sobre el que fan els altres", ha afegit, després del que ha afirmat que "lliçons de democràcia interna per part de Podem no anem a acceptar". "El problema que tenen els populistes és que no només no respecten els periodistes sinó que també falten al respecte a altres formacions polítiques a les quals no permeten tindre els nostres propis mecanismes", ha manifestat.

"GESTIONEN MALAMENT"

Després d'això, Casado s'ha referit a la gestió dels "populistes" i ha dit que "no saben gestionar". "Els governs del canvi són els del fracàs, la frustració i l'engany. On gestionen, gestionen malament. Són governs del fracàs, no saben gestionar i les promeses impossibles s'han donat amb el mur de la realitat, de la frustració i de l'engany".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento