Comunitat Valenciana

El Pla de Lloguer Assequible de la Generalitat Valenciana beneficia 249 famílies en 2016

  • El Pla de Lloguer Assequible és una de les deu mesures previstes en el Pla de Dignificació de l'Habitatge Social impulsat per la Conselleria.
  • S'ha determinat la reducció de les quotes d'acord amb els ingressos de la família, nombre de membres de la unitat familiar i municipi on s'ubica.
  • "Així s'afavoreix l'accés a una casa a les famílies que no poden llogar un habitatge en condicions normals del mercat", ha afegit la directora de l'EIGE.
CASAS, VIVIENDAS, COMPRA, ALQUILER, PRECIOS, HIPOTECA, PISOS
CASAS, VIVIENDAS, COMPRA, ALQUILER, PRECIOS, HIPOTECA, PISOS
EUROPA PRESS
CASAS, VIVIENDAS, COMPRA, ALQUILER, PRECIOS, HIPOTECA, PISOS

Un total de 249 famílies s'han beneficiat de la reducció del lloguer d'habitatges protegits propietat de l'Entitat d'Infraestructures de la Generalitat (EIGE) que, des del mes d'abril de 2016, la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori va posar en marxa per a adaptar les rendes a la situació socioeconòmica dels arrendataris.

Segons ha indicat la Generalitat en un comunicat, el Pla de Lloguer Assequible és una de les deu mesures previstes en el Pla de Dignificació de l'Habitatge Social impulsat per la Conselleria que dirigeix María José Salvador per a "millorar la gestió del parc d'habitatges de la Generalitat".

Des d'abril de 2016 s'està aplicant este Pla de Lloguer Assequible i la previsió és prolongar-lo fins al 31 de març de 2017. Després d'estudiar cas per cas la situació dels llogaters dels habitatges protegits, s'ha determinat la reducció de les quotes d'acord amb tres criteris: ingressos de la família, nombre de membres de la unitat familiar i municipi on s'ubica la residència.

Per esta raó, s'han concedit 249 ajudes a les famílies que complien els requisits establits i, d'elles, 119 corresponen a la província de València, 98 a la d'Alacant i els 32 restants a la de Castelló.

Amb esta mesura, tal com ha explicat la directora de l'EIGE, Helena Beunza, el Consell pretén "corregir la fórmula aplicada per l'anterior Govern autonòmic, amb un procediment més just que tinga en compte la situació econòmica real de les famílies", ja que "ha pogut variar des que van accedir a l'arrendament".

"Així s'afavoreix l'accés a una casa a les famílies que no poden llogar un habitatge en condicions normals del mercat", ha afegit Beunza.

Per esta raó, per a un Iprem menor o igual a 1,5 -famílies amb ingressos de fins a 11.182 euros anuals-, la renda del lloguer a pagar, inclosos despeses de comunitat, no superarà el 25% dels ingressos ponderats. Mentre que per a un Iprem més d'1,5 i menor o igual de 2,5 -rendes entre 11.182 i 18.637 euros anuals-, el lloguer, inclosos despeses comunitàries, serà com a màxim del 30% dels ingressos ponderats.

Finalment, per a un Iprem superior a 2,5 -famílies amb ingressos superiors a 18.637 euros a l'any-, la renda del lloguer, sense incloure despeses de comunitat, serà inferior al 30% dels ingressos ponderats.

Reducció del 15%

A començament de 2016, des d'EIGE es va enviar una carta als arrendataris per a informar-los de totes les novetats aprovades, de les mesures que es podien beneficiar i la documentació a presentar. La primera d'estes mesures ha sigut la pròrroga durant tres mesos, fins al 31 de març, de la reducció del 15% de la renda del lloguer actual, termini en el qual es van tramitar les noves reduccions individuals de renda.

Alhora, a partir de l'1 d'abril es va començar a aplicar el Pla de Lloguer Assequible. Una altra de les mesures adoptades per a facilitar el pagament dels arrendaments ha sigut prorratejar l'import anual del rebut de l'Impost de Béns Immobles (IBI) en 12 mensualitats.

A més, durant enguany no s'ha aplicat la variació anual de les renda del lloguer dels habitatges propietat d'EIGE, deixant d'ajustar les variacions de l'IPC que permet la Llei d'Arrendaments Urbans.

Per a les rendes més baixes s'ha inclòs també en el càlcul les despeses de comunitat, ja que "l'anterior govern va construir habitatges protegits molt cars, amb preus de venda i lloguer que en ocasions superava el preu de mercat i amb uns elevats costos de manteniment". En algunes d'estes promocions, els seus residents han de destinar més de 60 euros mensuals per a despeses comunitàries, "una situació amb la qual ara es pretén acabar", han assenyalat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento