Comunitat Valenciana

C's proposa destinar 300.000 euros a ajudes perquè alumnes d'ESO estudien idiomes a l'estranger

  • Ciutadans (C's) ha presentat una esmena als Pressupostos de la Generalitat per a 2017 que proposa crear una nova línia d'ajudes, dotada de 300.000 euros perquè els alumnes d'Educació Secundària Obligatòria (ESO) estudien idiomes a l'estranger.

Segons ha explicat el portaveu parlamentari de C's, Alexis Marí, esta esmena s'emmarca dins d'un dels objectius fonamentals de Ciutadans, "que és aconseguir una educació trilingüe de qualitat" i que aprendre anglès "no siga un privilegi dels qui s'ho poden pagar".

En un comunicat, ha explicat també que el seu grup ha registrat una esmena perquè es pose en marxa un programa d'estades a l'estranger dirigit al professorat, amb 600.000 euros més, del qual es beneficiarien 500 mestres, "ja que és fonamental que els professors dominen l'anglès per a poder impartir-lo en els centres públics de la Comunitat Valenciana".

A més, C's demana que s'augmente en 250.000 euros el programa d'ajudes en formació de llengües estrangeres en universitats i estudis superiors.

"Ciutadans aposta per un pacte autonòmic que implante una vegada per totes un model educatiu trilingüe: en valencià, espanyol i anglès", ha afirmat el síndic, que ha subratllat que "en un temps en el qual l'anglès és fonamental per a trobar treball, és incomprensible que el Consell no adopte les mesures necessàries per a garantir que els alumnes valencians dominen esta llengua estrangera".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento