Comunitat Valenciana

Les biblioteques de 1.021 centres educatius rebran 1,2 milions per fomentar la lectura

  • El Pla del Foment del Llibre i la Lectura de la Generalitat té entre els seus objectius aconseguir un increment de lectors i d'usuaris de biblioteques.
  • Este programa també preveu la coordinació amb la biblioteca pública més pròxima perquè puga obtindre assessorament tècnic i formació d'usuaris.
  • Dels centres que rebran estes ajudes de fins a 3.000 euros, 347 corresponen a les comarques d'Alacant, 143 a les de Castelló i 531 a les de València.
Biblioteca
Biblioteca
EUROPA PRESS
Biblioteca

Un total de 1.021 centres docents valencians rebran 1,2 milions euros, amb una assignació màxima de 3.000 euros per centre, per a potenciar les seues biblioteques, segons ha informat este dilluns la Generalitat en un comunicat.

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha resolt així la convocatòria del programa per a la dinamització de les biblioteques escolars i el foment de la lectura.

Esta actuació s'emmarca en el Pla del Foment del Llibre i la Lectura (PFLL) de 'Fes Cultura', que té entre els seus objectius aconseguir un increment de lectors i d'usuaris de biblioteques. A més, un dels eixos d'actuació suposa fomentar l'experiència lectora en el sistema educatiu valencià i fomentar les biblioteques.

Del total de centres que rebran estes ajudes, 347 corresponen a les comarques d'Alacant, 143 a les de Castelló i 531 a les de València. La dotació econòmica als centres docents públics servirà per a la posada en marxa d'este pla i cada centre gestionarà els recursos segons les seues necessitats amb l'objectiu de fomentar i estimular la lectura i ensenyar a valorar i estimar la literatura.

Este programa de dinamització està centrat en els centres educatius com un espai "privilegiat i insubstituïble" per a fomentar l'hàbit lector i fer de l'activitat lectora "un exercici atractiu per a l'alumnat, i no només una via necessària d'apropiació conceptual", segons les mateixes fonts.

Alhora, este programa també preveu la coordinació amb la biblioteca pública més pròxima perquè la biblioteca escolar puga obtindre assessorament tècnic i formació d'usuaris, així com l'estudi de fórmules per a possibilitar el préstec interbibliotecari i, la participació en programes conjunts.

A més, estableix el procediment d'obertura de la biblioteca escolar als ciutadans de l'entorn, especialment en aquells municipis on no es dispose d'un servici de lectura pública.

Des de la posada en marxa de 'Fes Cultura', el consum de llibres en el territori valencià s'ha incrementat en un 11%, mentre que en la mitjana estatal ha sigut d'un 4%. Concretament, a la Comunitat Valenciana s'han gastat 30 milions d'euros més en el sector del llibre, segons les mateixes fonts.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento