Comunitat Valenciana

Política Lingüística i la FVMP firmen un conveni per al foment del valencià

  • La Generalitat Valenciana destinarà 30.000 euros al foment del multilingüisme a l'àmbit social.
  • La Federació Valenciana de Municipis i Províncies mantindrà en funcionament l'Oficina de Promoció de l'ús del valencià.
  • La FVMP promocionarà també l'ús d'aquesta llengua amb l'organització de cursos i accions formatives per als ajuntaments.
En la imagen un funcionario trabajando.
En la imagen un funcionario trabajando.
EUROPA PRESS
En la imagen un funcionario trabajando.

El director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, ha firmat un conveni de col·laboració amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) pel que la Generalitat destinarà 30.000 euros al foment del multilingüisme a l'àmbit social. Així, la FVMP col·laborarà amb l'administració autonòmica per a promoure l'ús del valencià dins del seu àmbit d'actuació.

Trenzano ha destacat que "les entitats locals són la primera finestra que té el ciutadà per a accedir a l'Administració, i la ciutadania ho ha de poder fer almenys en valencià, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Per això, ha indicat que la Generalitat té "l'obligació de fomentar, amb convenis com el de hui l'assessorament a tots els ajuntaments del nostre territori perquè aposten pel valencià i ho facen en la llengua d'ús habitual en les seues activitats administratives, perquè segur que donaran un servici de més qualitat", ha defensat.

Concretament, la FVMP mantindrà en funcionament l'Oficina de Promoció de l'Ús del Valencià, que és l'encarregada de fer les accions organitzatives i tècniques per al compliment d'aquest conveni, així com per a planificar el programa d'ús del valencià en la FVMP.

Difusió d'ajudes i suport tècnic

A més, promocionarà l'ús del valencià en els diferents àmbits i actuacions pròpies i difondrà les ajudes a l'ús del valencià entre els ajuntaments i les mancomunitats de municipis.

Alhora, organitzarà cursos de valencià per al seu personal i farà accions formatives per a tècnics lingüístics de les entitats locals i campanyes de promoció social del valencià.

La FVMP també prestarà suport tècnic lingüístic a la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme en aquelles activitats en les quals siga necessari.

Per la seua banda, la Generalitat, a través de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, subvencionarà les accions esmentades segons allò establit a l'acord de col·laboració.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento