Comunitat Valenciana

El PSPV d'Oliva declara 'persona no grata' a Ximo Puig i a altres 8 socialistes valencians

  • Es tracta dels 9 socialistes que van votar a favor de l'abstenció a un Govern de Mariano Rajoy al Comité Federal del PSOE del passat cap de setmana.
  • Els membres d'aquesta agrupació afirmen sentir-se "avergonyits" des de fa un mes "de pertànyer a aquest partit" i els tilden de "traïdors".
  • Tot i això, asseguren que continuaran respectant a Puig com a president de la Generalitat i que seguiran defensant-lo en aquest càrrec.
El secretario general del PSOE de Oliva, Carlos Mengual
El secretario general del PSOE de Oliva, Carlos Mengual
FABEOOK PSPV OLIVA
El secretario general del PSOE de Oliva, Carlos Mengual

L'agrupació socialista d'Oliva (València) ha declarat 'persones no grates' en la seua seu els nou representants del PSPV que al Comitè Federal del PSOE van votar a favor de l'abstenció a un Govern de Mariano Rajoy i els acusa de "traïdors". Tot i això, el PSPV d'Oliva assenyala que aquesta declaració no afecta la figura de Ximo Puig com a president de la Generalitat, ja que seguiran defensant-lo en aquest càrrec.

Les persones declarades 'no grates' són, a més del secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig, els altres vuit representants socialistes que es van pronunciar a favor de l'abstenció: José Muñoz, Immaculada Rodríguez-Piñero, Joan Lerma, Alfred Boix, Ciprià Císcar, Toñi Serna, Vicent Sarrià, Empar Navarro i Àngel Franco. Segons la seua opinió, "van trair la militància i els votants socialistes", segons ha assenyalat el secretari general del PSOE d'Oliva, Carlos Mengual.

En una carta dirigida a tots ells, el PSOE d'Oliva afirma sentir-se "avergonyit" des de fa un mes "de pertànyer a este partit" i titla de "traïdors" els nou socialistes valencians que van recolzar la posició de l'abstenció.

Mengual ha explicat que estan en el seu dret "de declarar persones no grates en la nostra seu a qui nosaltres vulguem. És cert que són membres del PSOE però no els declarem Persones no grates com membres del Govern Valencià, ja que seguirem defensant Ximo Puig com a president de la Generalitat Valenciana, però pensem que no ens representen".

El dirigent del PSPV local ha afegit que l'agrupació es nega "a estar de braços plegats veient com estan volant el nostre partit i creant un suïcidi col·lectiu, veient com milers de militants s'estan donant de baixa". Per tot això, ha anunciat que seguiran lluitant "perquè tots els dirigents que han traït la ideologia i el partit desapareguen de la direcció del PSOE".

El secretari general del PSOE d'Oliva ha assegurat que no tem cap procés d'expulsió del partit per aquesta resolució, i que respecta el silenci que manté tant la direcció comarcal del PSPV, així com la posició de les diferents agrupacions socialistes de la Safor, com la de Gandia.

En el cas de l'agrupació d'Oliva, el seu secretari general ha assenyalat que estan en política "per a defensar els ideals socialistes i del partit. Perquè pensem que el PSOE estan per damunt de les persones que han suïcidat el partit".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento