Comunitat Valenciana

Habitatge complix amb el calendari de pagaments i ja ha abonat 3,8 milions del deute de les resolucions 501

  • La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha informat que el Consell està complint el calendari de pagaments i ja ha abonat 3,8 milions d'euros d'ajudes a l'habitatge corresponents a les resolucions 501 que l'anterior Govern va deixar sense reconèixer i té altres 8,5 en tràmit.
María José Salvador con afectados por el impago de ayudas a la vivienda
María José Salvador con afectados por el impago de ayudas a la vivienda
GVA
María José Salvador con afectados por el impago de ayudas a la vivienda

"Estem complint els nostres compromisos, ens adelantem al calendari de pagaments signat i ara part d'estes 7.000 famílies que l'anterior govern havia deixat abandonades estan començant a cobrar les ajudes que van sol·licitar", ha indicat Salvador.

Així s'ho ha traslladat la consellera María José Salvador, acompanyada per la directora general d'Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró, als representants de la Plataforma d'Afectats per l'Impagament de les Ajudes a l'Habitatge amb els quals s'ha reunit este dilluns per a abordar el compliment del calendari de pagaments, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

El Consell ha destacat que Salvador ha reconegut les ajudes a l'habitatge sol·licitades pel model de compliment de requisits 501 que l'anterior govern "es va negar a validar". Gràcies a la resolució signada per la consellera, estes ajudes s'han pogut tramitar i també s'estan pagant, ja que, "s'ha garantit a les més de 7.000 famílies la mateixa seguretat jurídica que a la resta d'afectats".

"No és un favor que els hem fet, és el seu dret a cobrar estes ajudes, les vam reconèixer amb màxima rapidesa quan vam arribar i ara estem complint perquè és de justícia que estes persones cobren aquestes ajudes perquè un bon dia van decidir comprar o llogar un habitatge protegit i van quedar atrapats per la nefasta gestió del govern anterior", ha subratllat.

Ara mateix de les resolucions 501, el deute inicial de les quals no reconegut pel Consell del PP ascendia a 40 milions d'euros, la Conselleria d'Habitatge 3,8 des de finals de juny de 2016.

Al calendari signat amb la Plataforma d'Afectats s'especificava que les ajudes 501 es començarien a pagar en liquidar el deute de 240 milions d'euros i l'actual Govern valencià es va avançar al calendari i ha començat a pagar les ajudes abans.

Pel que fa al deute global que va acumular el govern del PP durant la legislatura anterior, s'ha abonat gairebé els 240 milions d'euros i sol queden els expedients de "difícil solució" que ascendixen a 13,6 milions d'euros, és a dir, aquells que l'administració no pot localitzar per a fer efectiu el pagament. Tot i això, la Conselleria ha aconseguit reduir el nombre d'estos expedients.

LLOGUER I REHABILITACIÓ

D'altra banda, el departament que dirigix María José Salvador també està abonant "en temps i forma" el pagament de les ajudes al lloguer i rehabilitació de 2015. Així, la Conselleria vol evitar els perjuís que suposa per als beneficiaris l'acumulació de deute com fins a la passada legislatura era habitual.

La Generalitat també ha recordat que la Unió Europea està investigant la gestió de les ajudes de l'anterior Consell, motiu pel qual Habitatge ha enviat tota la informació necessària.

També, la Intervenció General de la Generalitat està estudiant la forma de resoldre els a prop de 1.100 expedients que afecten altres tantes famílies, que es van quedar sense tramitar per una resolució de paralització de l'anterior consellera del ram, Isabel Bonig.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento