Comunitat Valenciana

Salvem 0-3 diu que la informació sobre el bo infantil és "confusa" i advertix que les ajudes poden patir canvis

  • VALÈNCIA, 17 (EUROPA PRESS)

L'associació de centres d'educació infantil Salvem 0-3 ha criticat que la informació proporcionada per la Conselleria d'Educació sobre les ajudes del bo infantil, que encara són "provisionals i poden patir grans canvis", és "confusa", pel que reclama aclariments a l'administració pública.

La Conselleria d'Educació ha informat que un 79% dels beneficiaris del bo infantil rebrà una ajuda igual o superior que en anteriors convocatòries. L'import que li correspon a cada família -i que oscil·la entre els 70 i els 200 euros mensuals- s'ha determinat en funció de la renda per càpita familiar fins a 72.460 euros anuals.

Tot i això, el col·lectiu Salvem 0-3 exposa, a través d'un comunicat, que "no compartix les formes utilitzades per la Conselleria d'Educació referint-se a la llista de beneficiaris del bo infantil per a este curs escolar". "Una llista -incidix- que no es va comunicar abans del començament del curs, amb la confusió i problemes que això ha suposat per a pares i centres, i que ara s'ha fet publica tot i que encara és provisional i pot patir grans canvis, tant en la xifra de beneficiaris i exclosos com en la quantitat que reba cada xiquet".

L'associació considera que "esta forma d'actuar de l'administració valenciana sol contribuïx a la confusió entre les famílies".

Sobre esta qüestió, comenten que "els centres d'educació infantil van rebre el passat 6 d'octubre un correu electrònic de la Conselleria en què se'ls informava de la disponibilitat en l'aplicació informàtica per a la gestió de les ajudes de les llistes provisionals d'admesos i exclosos en el bo infantil".

En este sentit, lamenta que en el cas dels exclosos "els motius són tan genèrics que fa impossible saber exactament quina documentació han de presentar les famílies en tràmit d'al·legacions per a poder solucionar les deficiències en temps i forma", segons l'escrit presentat este matí per registre d'entrada en Educació.

I en altres casos "ni les famílies ni els centres poden presentar algun dels documents que se'ls exigix per a acreditar la seua situació econòmica". Ocorre així, afirmen, amb l'informe de Servicis Socials. En el cas de l'Ajuntament de València, este confirma que des de fa anys Conselleria té coneixement que no emeten l'esmentat informe, ja que en el cas de les ajudes municipals n'hi ha prou amb una declaració jurada de les famílies.

Des de Salvem 0-3 recorden que el termini per a presentar al·legacions i solucionar documentació finalitza dilluns que ve 24 d'octubre, "i totes estes qüestions sense resoldre a data de hui fan que els directors i directores de centres estiguen desbordats, ja que són educadors i gestors de xicotets centres, i desconeixen com informar i solucionar estes situacions relacionades amb qüestions fiscals o personals de les famílies".

L'entitat sol·licita a l'escrit lliurat a Educació que informe als centres "sobre quina documentació específica han de presentar a les famílies en funció de cadascuna de les causes d'exclusió provisional perquè puguen presentar la documentació i al·legacions pertinents en temps i forma".

L'associació recorda una vegada més que l'Ordre 27/2016, de la mateixa manera que la d'anys anteriors, deixa clar que els centres no han de descomptar les ajudes mentre que estes no s'hagen pagat per l'administració.

DEUTES D'ABRIL A JUNY DEL CURS PASSAT

"Malgrat això, -subratllen- durant anys els centres han estat assumint una responsabilitat que és de l'administració i anticipaven les ajudes a les famílies, permetent que pogueren escolaritzar als seus fills sense problemes. Però els centres patixen actualment una complexa situació econòmica que en alguns casos és insostenible i que fa que no puguen seguir avançant els diners del bo. De fet, Educació deu encara a molts centres els pagaments corresponents a les ajudes del bo d'abril a juny del curs passat. Diners que ja s'han descomptat als pares".

La secretària de Salvem 0-3, María José González-Mayo, lamenta que la Conselleria haja fet públics les dades de les ajudes abans que estos siguen definitives el que segons la seua opinió sol crea "confusió". Afegix que Salvem 0-3 "és la primera interessada que les ajudes siguen enguany més grans que en cursos anteriors, però esta és una anàlisi que "sol serà possible fer quan la llista del bo infantil siga definitiva, és a dir, després del període d'al·legacions".

"PERMANENTMENT" EN CONTACTE

Per la seua banda, fonts de la Conselleria d'Educació han assenyalat que els responsables de la plataforma Salvem 0-3 estan "permanentment" en contacte amb la Subdirecció de Centres per a qualsevol aclariment que han requerit.

A més, les mateixes fonts han manifestat a Europa Press que la seua intenció és convocar prompte el Fòrum 0-3 per a compartir amb els representants del sector totes les qüestions referents a este tema "per a entre tots millorar la qualitat educativa".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento