Comunitat Valenciana

Ábalos: "Ningú podria entendre que el PSOE permeta un pacte de govern amb els protagonistes de la corrupció"

  • El secretari general del PSPV de la província de València, José Luis Ábalos, ha assegurat que "l'arrencada del macro juí de Gürtel, amb el PP assegut a la banqueta, és el reconeixement a la lluita dels qui van combatre la corrupció".

Per esta raó, ha indicat en un comunicat que "cap ciutadà podria entendre que el PSOE permeta un pacte de Govern amb els protagonistes de la major trama de corrupció de la història de la democràcia".

Ábalos ha reconegut el "valor" a "tots els representants del nostre partit que des de fa anys han treballat per a posar en evidència les trames corruptes del PP i que van obligar el jutge Garzón a abandonar la carrera judicial".

Una posició -ha dit- que ha portat al PSOE "a dir no a quatre anys més de Rajoy al capdavant del Govern". El també diputat per València ha recordat que "este cas arriba a juí sense que el principal dels seus responsables, Mariano Rajoy, hi haja assumit la seua responsabilitat política".

"Parlar de Gürtel és parlar de corrupció en el PP i este ha de ser el principal obstacle per a negociar un Govern amb Rajoy", ha manifestat.

Ábalos ha remarcat que "Rajoy, l'autor del famós Luis sé fort, dirigit a Bárcenas, per a qui ara es demanen 42 anys de presó, manté la seua voluntat d'aferrar-se a la presidència del Govern".

El líder provincial ha recordat que amb este juí "el tribunal ha de determinar fins a quin punt el PP i els seus responsables s'han beneficiat dels diners sostret a les arques públiques per a finançar il·legalment les seues activitats i per a enriquir-se".

Per esta raó, ha indicat, "hem de mantindre la nostra fermesa contra la corrupció dient no a un govern del PP". El dirigent socialista ha recordat que esta macro trama corrupta va teixir una de les seues principals xarxes a la Comunitat Valenciana.

"Entre els 37 encausats figuren rellevants dirigents del PP valencià, entre els quals hi ha, el seu expresident Francisco Camps i diversos alts càrrecs de la seua administració". Un cas, ha dit, "que no és l'únic que afecta les files populars valencianes: El rosari de casos ens porta a l'operació Taula, Imelsa, Púnica, Emarsa, Brugal o Cooperació".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento