Comunitat Valenciana

El TSCJV accepta el recurs de la Generalitat sobre les pràctiques en hospitals públics

  • El tribunal assenyala que no pot "obviar" una recent resolució d'aquest mes.
  • Per a la Generalitat, la mesura cautelar implicava un "incompliment flagrant" de la llei d'incompatibilitats per als funcionaris.
  • Contra aquesta decisió cap recurs.
Universidad Católica de Valencia
Universidad Católica de Valencia
UCV
Universidad Católica de Valencia

La secció cinquena de la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha dictat una sentència en el qual acorda deixar sense efecte la mesura cautelar que permetia, front a una resolució prèvia de la Conselleria de Sanitat, als alumnes de la branca sanitària de la Universitat Catòlica de València fer pràctiques en hospitals públics.

Així consta en una interlocutòria, a la qual ha pogut accedir Europa Press i contra la que cap recurs, en què acorda estimar el recurs interposat per l'Advocacia de la Generalitat contra una decisió dictada l'agost per la sala de vacances, en una peça separada. En ella, es va suspendre cautelarment la decisió de la Conselleria de Sanitat que limitava la realització de pràctiques universitàries als estudiants de la branca sanitària de la Universitat Catòlica de València en els centres sanitaris de la xarxa pública, sense pronunciar-se sobre el fons de la qüestió.

La sala assenyala que no pot "obviar" una recent resolució d'este mateix mes pel curs procedimental de vulneració de drets fonamentals,  i per este motiu, en "congruència" amb esta declaració, "no cap més" que acceptar l'al·legació de la Generalitat i "deixar sense efecte la mesura cautelar de suspensió acordada".

L'agost, la sala va suspendre cautelarment la decisió de la Conselleria de Sanitat que impedia la realització d'estes pràctiques en els centres públics perquè considerava que, d'haver una sentència favorable, podrien produir-se "situacions jurídiques irreversibles o de difícil restabliment" donada la immediatesa del començament del curs acadèmic 2016-2017 i la necessitat de preparar-lo i dissenyar-ho.

Tot i això, amb posterioritat, en este mes, la mateixa secció de la sala va inadmetre el recurs interposat per la Catòlica perquè va acudir a la via de protecció dels drets fonamentals, un procediment que per al tribunal resulta "improcedent" perquè ha considerat que l'actuació impugnada en cap cas resulta "discriminatòria" ni compromet el dret a la igualtat. La sala va estimar que estes són qüestions més pròpies de la legalitat ordinària.

La Generalitat havia argumentat, entre d'altres qüestions, que mantindre la mesura cautelar implicava un "incompliment flagrant" de la llei d'incompatibilitats per als funcionaris, que els convenis amb la Catòlica no eren vigents, negava l'existència d'una via de fet i que havia una incongruència entre el demanat pel centre i allò acordat pel tribunal. La universitat es va oposar a estes al·legacions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento