Comunitat Valenciana

Detingut un home implicat en quatre incendis ocorreguts este estiu en Albaida

  • Els incendis es van produïr entre el 31 de juliol i el 17 d'agost i van afectar unes 10 hectàrees.
  • En l'escorcoll fet al vehicle del detingut es van trobar restes d'una pastilla incendiària de color blanc.
  • A conseqüència del foc, van haver de desallotjar nombrosos habitatges per a evitar mals majors.
Pastilla incendiaria
Pastilla incendiaria
GUARDIA CIVIL
Pastilla incendiaria

Agents de la Guàrdia Civil han detingut un home per la seua presumpta implicació en quatre incendis l'estiu passat que van afectar el terme municipal valencià d'Albaida, segons han informat fonts de l'Institut Armat.

Els agents van iniciar l'operació 'Misto' per part de la Guàrdia Civil de Xàtiva per a poder identificar, localitzar i detindre, l'autor d'estos fets. La investigació, que va comptar amb la col·laboració ciutadana i d'agents mediambientals, va permetre descobrir que la persona implicada en estos fets conduïa una furgoneta i que utilitzava algun element incendiari per a propagar el foc.

Així, este dilluns es va poder detindre un home de 45 anys i de nacionalitat espanyola per la seua presumpta implicació en el delicte d'incendi forestal i el delicte continuat d'incendi no forestal.

En l'escorcoll fet al vehicle del detingut es va trobar una resta d'una pastilla incendiària de color blanc, que suposadament des del seu interior i sense abaixar de la furgoneta llançava al camp per a provocar els incendis.

A esta persona se li atribuïxen la comissió de quatre incendis entre el 31 de juliol i el 17 d'agost, el primer d'ells amb cinc focus i tots afectant unes 10 hectàrees del terme municipal d'Albaida.

A causa de a la proximitat del foc amb nombrosos habitatges es va haver de desallotjar gran quantitat de persones per a evitar mals majors.

Les diligències han passat a disposició del Jutjat d'Instrucció número 3 d'Ontinyent.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento