Comunitat Valenciana

Russafa Escènica tanca la seua sisena edició amb més de 9.000 espectadors

  • Russafa Escènica ha oferit fins a 400 representacions de 22 companyies teatrals.
  • Per primera vegada, s'han portat a escena obres de companyies d'altres punts d'Espanya.
  • S'han desenvolupat 1.130 activitats paral·leles gratuïtes.
El festival ha vuelto a llenar de teatro las calles del barrio de Ruzafa
El festival ha vuelto a llenar de teatro las calles del barrio de Ruzafa
RUSSAFA ESCÈNICA
El festival ha vuelto a llenar de teatro las calles del barrio de Ruzafa

El festival d'arts escèniques Russafa Escènica de València va donar per finalitzada la seua sisena edició este passat cap de setmana després de deu dies de programació dedicada a les 'Pors', el lema sobre el qual ha girat enguany el certamen celebrat al barri de Russafa i que ha atret un total de 7.955 espectadors a les seues propostes de teatre i 1.130 a les activitats paral·leles gratuïtes.

L'organització ha assegurat en un comunicat que el balanç de resultats "demostra que una programació alternativa sempre suposa un èxit d'acollida i participació". Russafa Escènica ha oferit durant les últimes jornades fins a 400 representacions front a les 537 de la passada edició, una programació més reduïda amb l'objectiu de "fer-la més abastable al públic".

Així, ha comptat amb el treball dels actors de 22 companyies teatrals, tres menys que en 2015, si bé l'ocupació del festival ha crescut dos punts fins a un 59% en la present cita.

La producció pròpia del certamen, dirigida enguany per l'actor i autor teatral Jerónimo Cornelles, ha registrat el millor resultat des de la seua incorporació fa quatre anys gràcies a l'obra 'Hijos de Verónica Generación del Miefo' acollida per la Sala Russafa. Es tracta d'un projecte que aporta visibilitat als actors recent eixits de les seues escoles d'art dramàtic i que ha estat "molt ben rebut" per crítica i públic, han destacat els responsables.

Com a novetat, en l'edició de 2016 han participat per primera vegada companyies procedents d'altres punts d'Espanya, com Madrid i Mallorca, però també ha estat l'any que més dones creadores han presentat les seues obres en Russafa i que més textos en valencià ha acollit, amb un 36% de la programació en este idioma.

Alhora, Russafa Escènica ha obert enguany les portes a un total de 13 programadors autonòmics i nacionals i ha abraçat la cultura d'altres països gràcies al projecte Russafa Creativa que el festival desenvolupa al costat de la companyia de residències teatrals Creador.es.

Autogestionat en un 85%

De la mateixa manera que a la presentació del certamen, la direcció ha recordat que el festival s'ha autogestionat en un 85% i que no demana més subvencions, sinó "més implicació" per part de l'Administració. Per esta raó, ha insistit a agrair el suport de tots els qui han patrocinat la ja finalitzada sisena edició, els seus "aliats".

Així, en paraules de l'equip, "no es pot deixar de repetir que esta immensa programació ha estat una realitat gràcies tant als quals han cregut en este projecte des del principi -Ajuntament de València, Fundació AISGE i Universitat de València-, com els quals s'han unit al projecte fa poc -Acció Cultural Espanyola, Las Naves Centre de Creació Contemporània, EMT València, la productora Quatre Films i Cerveses Alhambra-".

Gràcies a este nombre de col·laboradors i als més de 200 professionals participants entre actors, intèrprets d'altres disciplines, voluntaris i organitzadors, l'organització de Russafa Escènica ha celebrat que "un any més es torna a posar de manifest que este és el festival de les persones".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento