Els Mercats Municipals de Barcelona s'omplen d'activitats aquesta tardor

  • La festa d'inauguració del Mercat de Sant Martí es fa el proper 4 d'octubre.
  • El Mercat de Provençals també celebrarà una festa pel seu 40è aniversari.
  • El Mercat de Mercat porta els tastos i tallers gastronòmics al Pla de la Catedral.
Ciutadans participant en la Mostra de Mercats de Nou Barris del passat diumenge.
Ciutadans participant en la Mostra de Mercats de Nou Barris del passat diumenge.
JORDI CASAÑAS/IMMB
Ciutadans participant en la Mostra de Mercats de Nou Barris del passat diumenge.

Els mercats municipals de Barcelona tenen una tardor moguda i plena d'activitats, amb una atapaïda agenda que va arrencar amb força coincidint amb les Festes de la Mercè i que continuarà ben viva les properes setmanes.

El proper dissabte 4 d'octubre es fa la Festa d'inauguració del Mercat de Sant Martí (de les 10.00 a les 13.30 hores), acompanyada d'un Tast de Nit (de les 20.00 a les 00.00 hores). També ofereixen tastos de nit els mercats de Sant Gervasi i el del Ninot, també de les 20.00 a les 00.00 hores. El Mercat de Les Corts organitza un mercat al carrer mentre que el d'Horta munta una fira gastronòmica i la Nit del Comerç.

Diumenge, 5 d'octubre, hi haurà Botifarrada al Mercat de Sarrià. Dies després, divendres 10 d'octubre, a la tarda, el Mercat de Provençals celebra la Festa del seu 40è aniversari i, dimarts 14 d'octubre, es farà una presentació pública i a la premsa de l'activitat Mercat de Mercats al Mercat de la Guineueta.

Aquesta nova edició del Mercat de Mercats es trasllada del divendres 17 al diumenge 19 d'octubre al Pla de la Catedral. Aquesta fira de gastronomia, que és una iniciativa de l'Institut de Mercats de l'Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat, està dedicada enguany especialment a la cuina catalana i als productes de proximitat.

Mercat de segona mà Lost & Found

El cap de setmana següent, el del dissabte 25 i diumenge 26 d'octubre, els Encants acolliran el mercat de segona mà i vintage Lost & Found (www.lostfoundmarket.com). Ja al mes de novembre, el dissabte dia 8 s'organitza el Tast de Nit al Mercat de Sarrià i una actuació d'Havaneres al Mercat de Sant Gervasi. El Tast de Nit es traslladarà el dissabte 15 de novembre fins al Mercatdel Clot. I uns dies més tard, el 29 de novembre al matí, tindrà lloc la Festa del centenari del Mercat de Sant Andreu. Totes aquestes activitats arribaran després que una desena de mercats hagin ofert a finals de setembre diverses propostes festives i gastronòmiques.

Tot plegat per donar dinamisme als mercats de barri. Per seguir potenciant aquesta tasca de promoció, el Cercle Executiu del Pla Estratègic de Mercats de Barcelona es convocarà el 24 d'octubre. El dia 27 de novembre hi haurà  una Sessió Plenària i de presentació del Pla a Barcelona Activa (17.00 hores).

Campanya educativa

L'Oficina de Mercats i Fires Locals, amb la col·laboració de l'Institut Municipal de Mercats de Barcelona, impulsen una activitat educativa que convida a alumnes d'educació Primària i Secundària obligatòria a acostar-se al mercat i descobrir la seva forma de comerç tant arrelada a la cultura mediterrània.La campanya Per mantenir l'equilibri, menjo de mercat! facilita als joves estudiants una experiència directa per a identificar, experimentar, reconèixer i valorar els productes.

V Mercat de Mercats

Els xefs Joan Roca, Quique Dacosta, Carles Gaig i Carles Abellan participen del 17 al 19 d'octubre al Mercat de Mercats, que fa de l'avinguda de la Catedral un gran mercat al carrer. Una quarantena de paradistes de mercats de tot Barcelona participen en aquesta trobada gastronòmica, que inclou showcookings gratuïts sobre cuina de territori.

També una dotzena de bars i restaurants oferiran al públic tapes i platets amb productes de mercat (Cuines de Santa Caterina, La Taverna del Suculent, el Filete Ruso o FreixaTradició). Una quarantena de xefs, que entre tots ells sumen 17 estrelles Michelin, es passaran per la fira i protagonitzaran fins a una trentena de ponències gratuïtes a l'Aula Gastronòmica.

Demostraran com cuinen productes del territori, com els calçots, els llagostins de Sant Carles, la tòfona, els cargols, les mongetes de Santa Pau o les carxofes del Baix Llobregat. També hi hauran tastos i demostracions culinàries de plats de Mèxic, França o la Xina.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento