El guanyador del concurs de calçots de Valls se'n cruspeix 275

  • El barceloní Adrià Wegrzyn ha menjat 3,8 quilos en 45 minuts.
  • És el nou rècord del certamen i és el vuitè cop que guanya, el cinquè consecutivament, però l'any vinent no podrà concursar.
  • Unes 35.000 persones han participat en la Gran Festa de la Calçotada.
El guanyador del concurs de manjar calçots, Adrià Wegrzyn, durant el certamen que s'ha celebrat durant la Gran Festa de la Calçotada de Valls.
El guanyador del concurs de manjar calçots, Adrià Wegrzyn, durant el certamen que s'ha celebrat durant la Gran Festa de la Calçotada de Valls.
LAIA POBLADO / ACN
El guanyador del concurs de manjar calçots, Adrià Wegrzyn, durant el certamen que s'ha celebrat durant la Gran Festa de la Calçotada de Valls.

Un any més, el barceloní Adrià Wegrzyn ha guanyat el concurs de menjar calçots de la Gran Festa de la Calçotada de Valls. Amb aquesta victòria ja en porta vuit en total, i cinc de consecutives, però degut a una nova norma del concurs l'any que ve no s'hi podrà presentar. En total, ha menjat 275 calçots, més de 3 quilos i 800 grams, i ha batut el rècord que, des del 2009, ostentava Ramon Forès, amb poc més de 3 quilos i 700 grams.

En només 45 minuts, el barceloní Adrià Wegrzyn ha endrapat 275 calçots, 3,8 quilos. Molts més que el segon classificat, que n'ha engolit gairebé dos. De fet, el primer classificat s'ha mostrat especialment content perquè el seu rècord estava en 3 quilos. Amb tot, lamenta que l'any que ve la normativa del concurs no el deixi tornar a participar. "D'aquí a dos anys torno" , ha assegurat. Wegrzyn critica que amb aquesta norma s'està devaluant el concurs.

Des de l'organització calculen que, durant aquest diumenge, han passat per Valls unes 35.000 persones, i s'han consumit uns 60.000 calçots. A més, la festa dóna el tret de sortida a la temporada de calçotades a la comarca i a tot el territori. En aquest sentit el coordinador de la Gran Festa de la Calçotada, Rafael Castells, apunta que aquest període és "el més important pel turisme a l'Alt Camp, i el segon a tot el Camp de Tarragona, després dels mesos d'estiu".

Per tercer any consecutiu, un grup de japonesos ha fet coincidir un viatge a Catalunya amb festa. Segons Hiromi Kawano, de l'agència de viatges His, als japonesos els agrada la calçotada perquè la nostra ceba s'assembla molt a una verdura del Japó. Aquest diumenge, fins i tot s'han atrevit a menjar-se calçots amb salsa de soja.

Una novetat que s'ha presentat en aquesta 33a edició de la Gran Festa de la Calçotada són els calçots envasats al buit i preparats per escalfar al microones. Ramon Carner, gerent de Catalonian Food, és qui hi ha darrere d'aquest producte, que van idear per poder-lo vendre a Londres. "Allà no hi podíem portar els calçots crus", ha recordat Carner. "Els havíem de portar ja cuits a la brasa i amb les instruccions de com s'ha de fer la calçotada". Amb aquest nou producte, per menys de 10 euros, es poden comprar un paquet amb 12 calçots i un petit pot de salsa, per fer una calçotada casolana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento