El petit comerç de Barcelona accedeixen a obrir més festius els mesos de juliol i agost

  • La Fundació Barcelona Comerç condiciona la mesura a un pacte previ i a esdeveniments com el Congrés de Mòbils.
  • L'acord suposaria l'obertura de vuit festius més l'any i arriba per recomanació d'un estudi de la UB.
  • El petit comerç vol que es limiti a determinades zones de la capital catalana i a un horari de 10 h a 16 h.
Interior de la botiga de queviures Quílez.
Interior de la botiga de queviures Quílez.
QUEVIURES QUÍLEZ
Interior de la botiga de queviures Quílez.

La Fundació Barcelona Comerç ha comunicat aquest divendres que accepta ''la conveniència d'ampliació d'horaris comercials en àrees concretes de la ciutat'' de Barcelona, sempre que les zones siguin pactes prèviament amb l'Ajuntament.

A més, la patronal dels botiguers limita aquesta ampliació d'horaris als festius dels mesos de juliol i agost o coincidint amb esdeveniments molt rellevants d'àmplia repercussió a la ciutat com podria ser el Mobile World Congres.

El canvi d'opinió de la patronal es dóna després d'haver conegut un estudi realitzat per la Universitat de Barcelona per encàrrec de l'Ajuntament de Barcelona sobre l'efecte positiu que tindria en vendes aquesta liberalització dels horaris comercials a la ciutat. La direcció de la Fundació Barcelona Comerç s'ha reunit en convocatòria extraordinària aquest dijous a la nit per avaluar el contingut de l'estudi realitzat per la Universitat de Barcelona per encàrrec de l'Ajuntament de Barcelona.

En l'estudi s'indica que aquesta liberalització d'horaris comercials i obertura de festius suposaria un increment de vendes per els botiguers i a partir d'aquesta conclusió, la patronal dels botiguers accepta la ''conveniència'' de fer una ampliació d'horaris que passaria per l'obertura de dia festius. L'acord suposaria l'obertura de vuit dies festius més a l'any.

A partir de l'acceptació d'aquesta ampliació, els botiguers posen com a condició que s'obri una negociació amb l'Ajuntament de Barcelona per pactar que aquesta ampliació es concentri majoritàriament als mesos de juliol i agost; que es limiti a determinades zones de la ciutat, prèviament pactades amb els comerciants; que l'horari d'obertura sigui entre els 10h i les 16h; que els festius amb obertura comercial autoritzada fora d'aquests mesos de l'estiu es faci coincidint amb la celebració d'esdeveniments d'àmplia repercussió a la ciutat com seria, per exemple, el Mobile World Congres.

L'acord de la patronal del comerç s'ha subscrit amb els 16 eixos comercials de Barcelona que formen part del patronal de la Fundació: Amics de la Rambla, Barna Centre, Carrer Sants, Cor d'Horta i Mercat, Cor Eixample, Creu Coberta, Eix Comercial de Gran de Gràcia, Eix Comercial de Sant Gervasi, Eix Comercial del Raval, Eix Maragall, l'Eix de Sant Andreu, Nou Barris Centre Comerç, Sant Antoni Comerç, Sant Martí Eix Comercial, Sant-Les Corts Eix Comercial i Sàrria Eix Comercial.

Aquests 16 eixos concentren més de 10.000 botigues, donen ocupació a 35.000 persones, facturen 7.000 milions, cosa que suposa el 7% del PIB de la ciutat, segons informa la patronal.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento