Can Ruti dobla l’espai d’urgències per atendre més ràpid els pacients

Tindrà tres boxs més per a malalts lleus i 20 més per als greus. Es reforçaran pediatria i traumatologia. Beneficiarà 900.000 persones.
La unitat d’urgències de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, el popular Can Ruti, no es remodela des de fa 23 anys, quan es va posar en funcionament.Ara li ha arribat l’hora i, després de dos anys d’obres, el 2009 estrenarà 7.437 metres quadrats de noves instal·lacions, que permetran doblar la capacitat actual i atendre més ràpid i més bé els pacients. Beneficiarà els 900.000 habitants del Barcelonès, el Maresme i bona part de Girona (la meitat dels transplantaments renals gironins es fan a Can Ruti).

Hi haurà una unitat amb una única entrada on es classificaran els pacients en funció de la gravetat i a mida que vagin arribant. Pels lleus es passarà de dos a cinc boxs d’atenció, mentre que pels greus n’hi haurà 20 més i es passarà dels 18 actuals a 38. També hi haurà dos boxs més de traumatologia (seran nou, en total) i cinc més de pediatria (en total, n’hi haurà 10).

També es posarà en marxa una base d’ambulàncies del servei d’emergències i es millorarà l’àrea de rehabilitació. Les obres començaran el 2007 i costaran 22 milions d’euros. Ahir, ho va anunciar la consellera de Salut, Marina Geli, que es va vacunar de la grip a Can Ruti a l’inici de la campanya de vacunació.

Nou servei al Clínic

L’Hospital Clínic ha posat en marxa un nou servei d’atenció domiciliària en pacients amb transplantaments de medul·la òssia. El malalt es recupera a casa i s’estalvia fins a un mes d’hospitalització.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento