La revetlla més sonada

  • La ciutat acull 60 festes i 23 fogueres repartidas pels barris.
  • S'espera una gran afluència a les platges.
  • La plaça Reial serà per primer cop un focus de la festa.
Sant Joan a les platges de Barcelona.
Sant Joan a les platges de Barcelona.
ARXIU
Sant Joan a les platges de Barcelona.

Enguany la revetlla de Sant Joan cau en dissabte. La ciutat ja es prepara per celebrar el solstici d’estiu amb la celebració de 60 revetlles i 23 fogueres repartides per pràcticament tota la ciutat (a excepció de Nou Barris, sense focs).

El Parlament rebrà la Flama del Canigó aquest dissabte, com ja és tradició, a les 11.45 hores. La president del Parlament, Núria de Gispert, estarà al capdavant de la recepció. La flama farà un recorregut a la tarda, a partir de les 18.00 hores, des de la zona universitària (avinguda Diagonal) fins a les diferents fogueres repartides per la ciutat.

Festa grossa a la Plaça Reial

Aquest cèntric enclavament de Ciutat Vella es suma per primera vegada a aquesta festivitat acollint una revetlla popular multitudinària. Està organitzada per l’Associació d’Amics i Comerciants de la plaça. La festa, d’accés lliure, comptarà amb l’actuació de la Barcelona Big Blues Band (B4) formada per 13 músics així com els cantants Myriam Swanson i Agustí Burriel. L’escenari deixarà a la vista la font de les Tres Gràcies. El ball arrencarà a les 22.30 hores i serà apte per a totes les edats, a l’estil de les festes tradicionals de Barcelona.

Ferrocarrils (FGC)_no oferirà servei la nit de Sant Joan, contràriament al que va fer en les darreres revetlles. El metro sí que romandrà obert durant tota la nit de manera ininterrompuda, de la mateixa manera que fa habitualment cada dissabte. Renfe ampliarà trens cap a la costa del Garraf i del Maresme i reforçarà els serveis de seguretat durant la revetlla. El servei de tramvia (TRAM) també circularà tota la nit.

A Castelldefels, on fa un parell d’anys i va haver un fatal accident a l’estació de Rodalies en què van morir 13 persones, estarà activa la campanya cívica de conscienciació ciutadana durant aquesta nit així com a les platges, on es solen concentrar milers de persones arribades de tota l’àrea metropolitana. Tota la informació a la pàgina web: www.bcn.cat/santjoan.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento