Àlex Rigola torna a casa seva amb William Shakespeare

  • Les aventures del general romà 'Coriola' funcionen com a metàfora sobre la caiguda de la democràcia.
'Coriolà', de William Shakespeare.
'Coriolà', de William Shakespeare.
ARXIU
'Coriolà', de William Shakespeare.

Per al director d’escena Àlex Rigola és molt important portar a escena ara mateix una obra de teatre com Coriolà, de William Shakespeare, donat que, en els temps que corren avui dia, connecta amb temes tan actuals com "l’esgotament de la democràcia".

El Teatre Lliure torna a albergar un creador que ha estat vinculat com a director de la institució fins fa ben poc, quan va substituir-lo l’actual, Lluís Pasqual. Rigola fixa la seva mirada contemporània en el debat polític que està present en aquest text clàssic, deixant en un segon pla les escenes d’acció.

Rigola tampoc ha abandonat el vers típic de les peces shakespearianes. L’obra explica les aventures del general de l’exèrcit romà, Caius Marcius Coriolanus (Joan Carreras), qui és nomenat cònsol en reconeixença dels seus mèrits a la batalla contra la voluntat dels tribuns. Aquests traçaran amb els patricis una revolta contra Coriolanus que acabarà amb el seu desterrament final. El director assenyala que aquest general "estima el seu poble, però creu que no pot votar".

*Teatre Lliure. Pg Santa Madrona, 40-46. Aquest dijous estrena (20.30 h). www.teatrelliure.com.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento