Cinema d’avantguarda

El seté art és el rei del cap de setmana, amb la Mostra de Cine Europeu, el Festival Internacional de Cine de Medi Ambient i el Festival de Filmets.
O Fatalista de Joao Botelho (França-Portugal, 2005) es projecta a la Mostra de Cine Europeu.
O Fatalista de Joao Botelho (França-Portugal, 2005) es projecta a la Mostra de Cine Europeu.
Foto
O Fatalista de Joao Botelho (França-Portugal, 2005) es projecta a la Mostra de Cine Europeu.
Des d’ahir té lloc a Barcelona la segona edició de la Mostra Internacional de Cinema Europeu Contemporani, encetada per la Universitat Pompeu Fabra.La mostra pretén esdevenir un expositor del ventall cultural que ofereix el vell continent, a més d’un espai on debatre la situació econòmica, política i estètica del cinema europeu, especialment l’independent.

S’hi projectaran pel·lícules d’autors com Manoel d’Oliveira (Um filme falado), Chantal Akerman (De l’autre côté) i Marco Bellocchio (Il regista di matrimonio), entre d’altres.

Els films s’emitiran, fins divendres vinent, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, el MACBA i l’Aribau Club.

Cinema i mediambient

El mes de juny inaugura també la tretzena edició del Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient de Catalunya. El FICMAC’06 presenta aquest any més de 80 produccions entre llargmetratges, documentals i curts que parlen sobre allò que passa al nostre planeta.

Un cop més hi seran presents els gegants televisius en la matèria: National Geographic, Discovery Channel, la BBC, Documania i també TV3, entre d’altres.

El festival s’està erigint com a un referent per a compradors de documentals, entre ells actors com Alec Baldwin, Robert Redford o  Susan Sarandon.

L’edició d’enguany es celebrarà, fins el 10 de juny, a El Prat de Llobregat, Tortosa, Sant Feliu de Guíxols, Tàrrega i Barcelona.

Filmets a Badalona

La Fira de Badalona acollirà demà una retrospectiva de dues sessions de curtmetratges de les darreres seccions oficials del Festival Internacional de Filmets.

Alguns dels curts que s’emetran són Nosferatu Tango, Busco home x compartir banyera o Le Revéil. La propera edició d’aquest festival, la 32, tindrà lloc del 17 al 25 de novembre de 2006.

* Mostra de cinema europeu. Inf. www.upf.edu/cinemaeuropeu. / FICMAC’06. Programa: www.ficma.com/ Activitat prèvia al Festival de Filmets a Badalona, demà (21.30 h) a Fira de Badalona.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento