Comunitat Valenciana

García Fuster declara al jutge que el PP coneixia l'existència d'un compte opac

  • L'exsecretària del grup municipal popular a l'Ajuntament de València María del Carmen García Fuster ha afirmat este dilluns davant del jutge que el PP coneixia perfectament l'existència del presumpte compte opac amb la qual es van finançar campanyes municipals.

García Fuster ha comparegut este dilluns al jutjat d'Instrucció número 18 de València, en el marc de l'Operació Taula, una peça del cas Imelsa en què s'investiga un presumpte delicte electoral. Després d'ella, li ha tocat el torn a l'administradora provincial de la candidatura popular a les eleccions municipals de 2015, Montserrat Tello.

García Fuster, que ha volgut respondre únicament les preguntes del seu advocat, José María Corbín, ha centrat la seua compareixença a descarregar la responsabilitat en el partit. Així, Fuster, considerada una persona pròxima a l'exalcaldessa Rita Barberá, ha explicat que el PP -formació investigada en esta peça per blanqueig- coneixia perfectament l'existència dels comptes municipals i també ha dit que ella donava compte al partit de les despeses de campanya, segons han informat a Europa Press fonts coneixedores de la declaració.

En esta línia, ha insistit que remetia totes les factures al partit, de manera que estava al corrent dels ingressos i despeses en campanyes electorals, han indicat les mateixes fonts. També ha asseverat que mai es va superar el sostre electoral.

La seua versió ha estat totalment oposada a la qual va oferir davant del jutge Montserrat Tello, qui ha assenyalat que el Partit Popular no tenia cap tipus de coneixement sobre esta presumpte compte opac ni de pagaments o ingressos, han assenyalat les mateixes fonts. Tello ha respost preguntes del jutge, del fiscal i de la seua lletrada en esta peça, en què s'investiguen les donacions de 1.000 euros efectuades per regidors i assessors en vigílies de les eleccions municipal de 2015.

Fuster ja va declarar davant del jutge el mes d'abril passat, i va negar que es produïra blanqueig de capitals en el PP a la corporació municipal. A més, va explicat que hi havia una persona -el nom de la qual no va arribar a revelar- que es dedicava a recaptar els diners corresponents a aportacions que es realitzaven al partit.

En aquella declaració, va rebutjar que es produïra blanqueig i va assegurar que la idea de fer donacions de 1.000 euros per a la campanya electoral va sorgir en un comitè electoral. Va comentar que de les reunions d'este comitè -en què eren ella mateixa, l'exvicealcalde Alfonso Grau i Alfonso Novo, segons ha dit- no es conservaven actes.

En esta peça, el magistrat considera que existixen indicis que el grup popular a l'Ajuntament de València, en "execució d'un pla preconcebut", va carregar despeses electorals en les campanyes de 2011 i 2015 a un compte bancari, gestionat bàsicament per García Fuster, "que no té tota fiscalització i reflex en la comptabilitat del PP". El jutge estima que el delicte electoral s'hauria comès de manera continuada i en connexió amb el de blanqueig.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento