Comunitat Valenciana

Bárcenas diu que en un sopar amb Camps, Acebes i Costa va quedar "clar" que PPCV pagaria el congrés a Fira València

  • VALÈNCIA, 15 (EUROPA PRESS)
Luis Bárcenas compareix en les Corts Valencianes
Luis Bárcenas compareix en les Corts Valencianes
PSPV (TWITTER)
Luis Bárcenas compareix en les Corts Valencianes

L'extresorer del PP Luis Bárcenas ha explicat aquest dijous que la decisió de celebrar el Congrés de 2008 a Fira València, en el qual Mariano Rajoy va ser reelegit candidat a la presidència del Govern d'Espanya, es va prendre en un sopar a València en la qual ell mateix va participar al costat de l'ex gerent adjunt del PP, Cristóbal Páez; l'expresident de la Generalitat Francisco Camps i la seua cap de gabinet; l'ex secretari general del PPCV Ricardo Costa; l'ex secretari general del PP Ángel Acebes i l'extresorer Álvaro Lapuerta, en la qual va quedar "clar i perfectament definit" que seria el PPCV el que pagaria el conclave.

Segons ha explicat en les Corts Valencianes en la comissió d'investigació sobre les institucions firals, en eixe sopar es van distribuir les despeses del Congrés i va quedar "clar i perfectament definit" que el pagament del lloguer de les instal·lacions i de la part del muntatge extern per a focs artificials i activitats lúdiques les assumia el PP de València perquè va ser "una petició de València" que el Congrés es fera en la ciutat.

"Era un moment convuls internament dins del PP i jo crec que algun tipus d'influència devia tindre el joc dels suports i el cas és que el Congrés es fa a València", ha subratllat per a detallar que en eixa trobada "es va decidir el PP nacional feia un concurs per a l'adjudicació de l'esdeveniment perquè un congrés d'eixes característiques és sensiblement car", mentre que el partit a nivell regional "s'ocupava de decidir en quines instal·lacions es feia i assumir el cost".

Així ho ha indicat Bárcenas en una compareixença en la Comissió de les Corts que investiga la gestió general de les institucions firals a la Comunitat Valenciana, en la qual ha explicat el retard en l'abonament per part del PP de la factura de 568.000 euros per la celebració en Fira València del Congrés Nacional del PP en 2008 en el qual Mariano Rajoy va ser reelegit candidat.

Ha explicat que en eixa trobada es va plantejar que l'empresa que ho organitzara fóra Orange Market, malgrat que en 2004 Gènova havia enviat una circular a les direccions regionales per a no treballar amb les societats de Francisco Correa. No obstant açò, ha atribuït la decisió de treballar amb aquesta mercantil al fet que havia sigut creada per Álvaro Pérez 'El Bigotes', per la qual cosa es desconeixia que Correa participara.

No obstant açò, durant la seua compareixença, l'extresorer del PP havia manifestat desconéixer si, malgrat la directriu nacional de no contractar empreses de Correa, el PPCV seguia treballant amb Orange Market perquè les estructures del partit en cada comunitat autònoma tenien "autonomia" de funcionament, s'"autofinançaven" i tenien l'obligació d'equilibrar els seus comptes i buscar les seues fonts d'ingressos.

DESCONEIX SI HI HAVIA FINANÇAMENT IRREGULAR EN EL PPCV

En aquest sentit, i preguntat per si després de la confessió de Costa sobre el finançament irregular del PPCV veu "possible" que els 'populars' valencians volgueren que la factura de Fira València es pagara de la mateixa manera, Bárcenas ha subratllat que "mentre no hi haja una sentència judicial, no hi ha gens establit quant a la fórmula".

"Jo el que he dit en seu judicial és que va haver-hi una reunió amb Costa en la qual ell va plantejar que es pretenia fer alguna cosa. Jo vaig dir el que vaig dir i ja està publicat i jo li vaig fer els comentaris que li vaig fer, però això no vol dir que fóra una pràctica habitual en el PP per a liquidar les seues despeses de campanya o de qualsevol altre tipus", ha remarcat per a indicar que desconeixia si en el PPCV hi havia finançament irregular.

Insistit per si el PPCV s'ha finançat "en negre" a través d'Orange Market, Bárcenas ha insistit en l'"autonomia" de les comunitats per a justificar el seu desconeixement. "Ho desconec perquè la responsabilitat en el tema dels ingressos i despeses autonòmiques és de la comunitat autonòmica i el partit a nivell nacional no tenia coneixement del que es feia en eixe sentit perquè tenien autonomia total. És un desconeixement real el que tinc", ha subratllat.

RECLAMACIÓ DE LA FACTURA

Ha assenyalat que des de Fira València es va reclamar la factura al que en aquell moment era gerent adjunt de Gènova Cristóbal Paez, però com el compromís de pagament ho havia adquirit la formació regional, es remet el correu al PPCV "perquè suposaren que eixe tema havien d'atendre-ho", per la qual cosa des de la direcció nacional no es va fer seguiment d'aquesta qüestió.

En aquest sentit, ha indicat que si el compromís haguera sigut de Gènova s'haguera abonat l'import perquè en la direcció nacional hi ha "serietat en aquests temes" i s'assumeixen els pagaments.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento