Béjart Ballet de Lausane en estrena mundial

  • És la companyia creada fa 23 anys pel coreògraf Maurice Béjart.
  • Ofereix la primera funció de 'Song of Herself'.
El Béjart Ballet de Lausane en plena actuació.
El Béjart Ballet de Lausane en plena actuació.
ARCHIVO
El Béjart Ballet de Lausane en plena actuació.

El director del Béjart Ballet Lausane, Gil Roman, i els ballarins de la companyia, ofereixen un triple programa de dansa al Teatre-Auditori de Sant Cugat dissabte i diumenge. L’espectacle el formen les peces Dyonisos, Syncope (en estrena a Catalunya) i Song of Herself (en la seva estrena mundial).

La formació oferirà demà un assaig obert, a les 19.00 hores, amb entrada lliure per al públic assistent. Aquest ballet només ha actuat dues vegades amb anterioritat a escenaris catalans, al Gran Teatre del Liceu i al Festival de Peralada (Alt Empordà). Maurice Béjart (1927-2007) va crear aquest ballet fa ara 23 anys. L’artista ha estat un dels millors coreògrafs que ha donat el segle XX i Gil Roman és el seu deutor escènic.

El taller d‘escenografia del Teatre-Auditori de Sant Cugat ha creat els escenaris d’aquesta funció com ja han fet amb altres produccions de dansa que han acollit: El llac dels cignes de la companyia d’Ángel Corella, Romeu i Julieta i Hével de la CND i Coppelia i Samsara de la companyia de Víctor Ullate.

40 ballarins del més alt nivell

Maurice Béjart va comprimir la companyia el 1992, deixant-la amb entre trenta i quaranta integrants, tots ells ballarins de molt alt nivell. Al mateix temps, va crear l’Ecole-Atelier Rudra Béjart Lausanne, una institució suïssa gratuïta adreçada a joves ballarins d’arreu del món. La companyia realitza gires per tot el món amb els seus espectacles i és internacionalment coneguda i reconeguda.

*Teatre-Auditori de Sant Cugat. Dissabte a les 22.00 hores i diumenge (19.00h). Preu: 45 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento