El 9% dels joves no usa condó o fa servir la "marxa enrere"

  • El 70% de les menors embarassades decideixen avortar.
  • Els barcelonins perden la virginitat als 16 anys.
Abriendo un preservativo.
Abriendo un preservativo.
ARCHIVO
Abriendo un preservativo.

Gairebé un de cada 10 joves barcelonins d’entre 16 i 18 anys no pratica sexe segur, segons l’estudi Infants i famílies a Barcelona a què va tenir accés l’agència de notícies ACN. En concret, el 4,8% afirma que no utilitza cap mètode anticonceptiu i un 3,8% reconeix que fa servir la marxa enrere.

Aquest informe es remet al Panel de Famílies i Infància elaborat per l’Institut d’Infància i Món Urbà (CIIMU) i es basa en dades del 2008 recollides a través d’una enquesta realitzada a joves d’entre 16 i 18 anys. D’aquests, més de la meitat ha mantingut relacions sexuals completes i la mitjana d’edat de la primera relació és als 16 anys.

El 86,5% dels joves va utilitzar el preservatiu en mantenir relacions; l’1,9% va usar la píndola anticonceptiva i el condó i el 2,9%, el preservatiu i la pastilla de l’endemà.

Més avortaments

L’informe revela que els embarassos no desitjats han augmentat els darrers anys, fruit de les pràctiques de risc. El 1995, la taxa d’embaràs entre noies de 14 a 17 anys a Barcelona era de 3,9 per cada mil, mentre que el 2007 va arribar als 11,1. A Catalunya s’observa una tendència similar, ja que s’ha passat de 4,5 a 11,6.

La majoria d’adolescents barcelonines decideixen avortar quan es queden embarassades. Ho van fer el 70% de les menors de 20 anys mentre que el 1991 el 56% de les noies va optar per aquesta opció, segons dades de l’Agència de Salut Pública.

L’estudi sosté que aquest increment progressiu dels avortaments "indica el fracàs de les polítiques de prevenció de l’embaràs no planificat, a més de la normalització de l’ús d’aquesta pràctic", sobretot entre les adolescents.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento