D’altra banda, al seu subsòl s’hi construirien molts quilòmetres de galeries subterrànies, destinades a ésser l’aixopluc de la darrera fase en l’elaboració del cava, i a conservar, per un temps, les ampolles. Al 1900, es fabricaren 100.000 ampolles de cava. Al 1935, una casa productora catalana obrí una distribuïdora de cava català a New Jersey, als Estats Units, i una altre a Londres.
Al 1957, les 30 empreses de Sant Sadurní ja fabricaven 27 milions d’ampolles. Al 1978, una empresa penedesenca començà a plantar vinyes i a elaborar cava a Querétaro, a Mèxic. La mateixa empresa, 4 anys més tard, començà a fabricar també cava a Sonoma, Califòrnia, EUA. Al 1988, una altra empresa catalana va començar a plantar vinyes i a fabricar cava a Califòrnia: concretament a la Vall de Napa.
Més tard, la xarxa comercial d’aquesta empresa tindrà les delegacions principals a la Gran Bretanya (Kent), Suècia (Sundyberg), Alemanya (Bingen), Japó (Tokio), USA-Est (Jupiter, FI), USA-Oest (Napa), Brasil (Sao Paolo) i Argentina (Buenos Aires).
Comentarios
Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.
Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios