Jordi Hereu reconeix que el PSC "se la juga" a Barcelona

  • Un possible pacte amb CiU a la ciutat genera confusió.
  • L'alcalde califica el moment actual d'"incert".
  • Assegura que no tornarà a governar en minoria.
Jordi Hereu, alcalde de Barcelona.
Jordi Hereu, alcalde de Barcelona.
ARCHIVO
Jordi Hereu, alcalde de Barcelona.

L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va reconèixer aquest dilluns el "moment d’incertesa" actual, en el qual el PSC "se la juga" a les properes eleccions municipals a Barcelona. Però, ell, tot reivindicant-se com a candidat socialista a la reelecció, va assegurar que se sent "un valor segur" per seguir governant, fins i tot en un nou escenari amb el suport de CiU.

Aquest extrem, però, va ser puntualitzat posteriorment en haver generat confusió, ja que fonts municipals van aclarir que l’alcalde descarta CiU en qualsevol pacte postelectoral, perquè la seva aposta és un "govern de progrés" –on no tindria cabuda la sociovergència– que estigui liderat per ell mateix.

"Barcelona ha de ser un camp comú de moltes forces polítiques, però costarà, perquè n‘hi ha moltes que no creuen en Barcelona", va afirmar Hereu en referència a CiU. Segons va explicar l’alcalde durant el col·loqui Primera Plan@, ell vol un govern en majoria, perquè ara està en minoria amb ICV. Precisament, els seus socis ecosocialistes li van reclamar que "especular amb acords amb la dreta" suposa "un greu error", tal com li va advertir Ricard Gomà. Per al líder d’ICV, la sociovergència "només conduiria la ciutat cap a una regressió de les polítiques municipals en els terrenys social i ambiental".

El president de CiU, Artur Mas, considera que la federació i el seu candidat, Xavier Trias, estan en una situació "immillorable" de cara a les municipals. I el líder del PPC, Alberto Fernández Díaz, va recordar que Hereu i Trias ja han practicat la sociovergència aquest mandat, com va passar amb la consulta de la Diagonal o el Pla Laporta per al Miniestadi.

L’executiva d’ERC va decidir dilluns plantejar un "full de ruta" només per a sis mesos per afrontar les municipals en millors condicions i remuntar els últims resultats adversos. No abordarà canvis d’estratègia fins al congrés previst per a l’octubre del 2011. Dissabte, en el Consell Nacional, el president del partit, Joan Puigcercós, posarà el seu càrrec a disposició del màxim òrgan de direcció entre congressos. Segons Ridao, hi haurà "autocrítica", però sense caure en "l’autoflagelació".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento