La violència masclista en clau de sàtira

Teatre: El TNC estrena ‘Aurora De Gollada’, un muntatge iconoclasta sobre una dona que relata els seus patiments.
Mònica Glaenzel és Aurora De Gollada al TNC.
Mònica Glaenzel és Aurora De Gollada al TNC.
David Ruano
Mònica Glaenzel és Aurora De Gollada al TNC.
Una dona maltractada, a qui interpreta Mònica Glaenzel, és la protagonista del provocador muntatge Aurora De Gollada que s’estrena avui al Teatre Nacional de Catalunya. L’espectacle arrenca amb la visita que fa Aurora a una funerària fashion per avançar-se al seu propi assassinat imminent. Un cop perpetrat, el denuncia a la comissaria i comença un periple postmortem pel forense, el purgatori i el cel.

Aquest muntatge neix del projecte T-6 d’escriptura dramàtica contemporània. Beth Escudé, autora resident de la tercera edició, signa el text i la direcció d’aquesta sàtira sobre una de les tares morals més greus de la societat actual. Escudé, amb una «valentia» que va destacar Sergi Belbel en la presentació, afronta un tema espinós com són els maltractaments amb un humor negríssim i una perspectiva gens realista.

Una santa cívica

Aurora, caracteritzada com la Pietat de Miquel Àngel, es presenta com una santa cívica, ecologista i no fumadora que vol representar l’actitud que tenen cap als maltractaments algunes institucions, segons Escudé.

Tres personatges més interactuen amb Aurora: la filla del director de l’Insitut Anatòmic Forense (Sílvia Bel), el marit (Joan Bentallé), que s’ha suïcidat i amb qui es troba al purgatori, i el mateix Déu (Quimet Pla).

* Plaça de les Arts, 1. Sala Tallers. 21 hores. De 8 a 16 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento