El PSC promet peatges gratis als bons conductors

  • Montilla vol bonificar el 25% del cost de les barreres per als qui hi passin més i circulin amb el cotxe ple.
  • Puigcercós denuncia un pacte contra Catalunya.
  • LAS CLAVES de las elecciones catalanas del 28-N.
Un empleado cobra el peaje a un conductor.
Un empleado cobra el peaje a un conductor.
ARCHIVO
Un empleado cobra el peaje a un conductor.

Una antiga reivindicació ciutadana i promesa dels partits fins ara incomplerta podria fer-se realitat el 2018. El PSC va llançar dimarts la primera proposta electoral des que ha començat la campanya: abaratir els peatges i, en alguns casos, fer-los gratuïts.

Com s’acaba de fer ara amb la C-32, es tractaria d’abaratir les barreres en algunes de les carreteres de la xarxa catalana. La mesura, que suposaria un cost d’uns 38 milions d’euros anuals, s’aniria aplicant de forma progressiva, "barrera a barrera", des de l’any que ve fins al 2018, en cas que el PSC acabi formant govern.

El candidat socialista, José Montilla, va aclarir que "els conductors que siguin més responsables i menys contaminants i no tinguin alternativa pagaran menys peatge" i va afegir que les bonificacions poden arribar al 100% del cost de la barrera.

Els descomptes del 25% s’aplicarien als conductors que passin un mínim de 16 vegades al mes per un determinat peatge i sentit i que facin viatges d’una distància màxima de 30 km per trajecte o 60 km anada i tornada. Els cotxes amb tres o més ocupants també pagarien menys. Els qui circulin en les "hores vall" (amb menys circulació) i acompleixin dos dels criteris ja esmentats també optarien als descomptes.

L’economia i Espanya

Per la seva banda, el candidat d’ERC, Joan Puigcercós, en la línia de denunciar el desequilibri de les balances fiscals, va alertar ahir que "Catalunya està patint un pacte d’Estat Madrid-Sevilla-Bilbao". L’expresident de la Generalitat Jordi Pujol va apuntar que és necessari parlar del dèficit fiscal, però "no per donar un cop d’efecte o guanyar quatre vots", en clara referència a les paraules de Puigcercós. Des del PPC, la candidata, Alícia Sánchez-Camacho, va proposar "un pla d’estalvi de la Generalitat de més de 1.900 milions d’euros anuals gestionant de forma eficaç els impostos catalans". Va afegir que es poden estalviar 192 milions l’any.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento