El Síndic del Raval

Rafael Ribó recull nombroses queixes sobre civisme en la seva primera visita a un barri de la ciutat.
Els veïns del Raval es queixen de la manca d’habitatge, del funcionament dels serveis socials, de la immigració i del soroll i la brutícia dels carrers. Així ho va constatar ahir el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, durant una visita a aquest barri de Ciutat Vella.

L’objectiu era divulgar i apropar la institució als veïns, oferint la possibilitat que puguin presentar queixes o fer consultes sobre les administracions. De la visita de tres hores van sorgir 11 queixes i 12 consultes. «Adreçarem aquests temes a l’Administració, que té l’obligació de respondre’ns. La intenció és retornar tots els drets a cada ciutadà», va afirmar ahir Ribó, que explica que el Síndic «atén tothom, però posa l’accent en els més exclosos».

Part de les queixes eren per actituds incíviques, però el Síndic ha volgut reservar la seva opinió sobre l’ordenança municipal de convivència, ja que encara «l’estem estudiant».

Durant el 2005, el Síndic va treballar 141 queixes i 214 consultes de veïns de Ciutat Vella. Aquesta ha estat la primera vegada que  Ribó ha desplaçat la seva oficina a un barri de Barcelona. La propera visita la farà a L’Hospitalet de Llobregat, el proper dia 2 de març.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento