En l'estudi de Luis Gordillo

  • La Fundació Suñol exhibeix obres de l'artista sevillà.
  • Van ser reunides pel col·leccionista Josep Suñol.
Estudi de Luis Gordillo.
Estudi de Luis Gordillo.
PILAR LINARES
Estudi de Luis Gordillo.

Josep Suñol va ser un dels majors col·leccionistes de l’obra de l’artista sevillà Luis Gordillo (1943). Una selecció de 85 d’aquests quadres s’exposa a la Fundació Suñol fins al mes de febrer del 2011. En la mostra es deixa entreveure com l’autor no dóna per acabades les seves obres fins anys després de començar a plasmar-les a les dècades dels anys setanta i vuitanta.

Gordillo també és un ferm defensor de les duplicitats i les transformacions fotogràfiques, que són el punt de partida i d’arribada d’algunes de les seves creacions. En una de les sales de la fundació, el quadre de gran format Situación meándrica conviu amb dibuixos, fotografies i impressions.

Per a Gordillo, la repetició en qualsevol carrera pictòrica va unida a una "pèrdua de vitalitat, a excepció dels grans genis". Respecte del posicionament de la seva trajectòria dins de la generació de la nova figuració madrilenya, Gordillo creu que, durant la dècada dels 70, ell era "amic de tots aquests artistes" que han trigat 30 anys a tenir la reacció freudiana de matar el pare. Opina que Tàpies ha estat "una figura més que estètica".

*Fundació Suñol. Pg de Gràcia, 98. Aquest dilluns de les 16.00 a les 20.00 hores. Preu: 5 euros. Més informació al portal web www.fundaciosunol.org.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento