Les escoles públiques faran una hora més des del setembre

Serà com ampliar un any la primària. Educació diu que es dedicarà al reforç però no a activitats extraescolars.
Els 240.000 alumnes de primària de les escoles públiques faran una hora lectiva més a partir de setembre, equiparant-se així als centres concertats. La consellera d’Educació, Marta Cid, va assegurar ahir que la sisena hora es farà encara que no s’inclogui al Pacte Nacional d’Educació, embrió de la futura llei catalana.

En declaracions a Efe, Cid va indicar que la mesura és tan important i demandada per les famílies que s’aplicarà a partir del setembre a tots els centres. La consellera va relacionar l’equiparació amb les escoles concertades «amb la igualtat d’oportunitats».

Amb la sisena hora, els alumnes passaran de fer les actuals 5.250 anuals a les 6.300, és a dir, el cicle de primària s’allarga l’equivalent a un curs sencer.

La dedicaran a fer reforç

La consellera va insistir que l’hora extra no suposarà un increment del currículum de l’alumne, ja que anirà destinada a «reforç». Cid tampoc no vol que acabi substituint les activitats extraescolars. Cada centre podrà decidir a què dedica aquesta hora addicional en funció de les necessitats dels seus alumnes, segons Cid.

Educació destinarà 60 milions d’euros per a la contractació de nous mestres, dels quals 2.500 cobriran l’ampliació de l’horari anunciada. Cid va remarcar que la mesura no suposarà un augment de la jornada laboral del professorat, cosa que ha calmat les reticències dels sindicats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento