Cap d’Any amb civisme i sense aldarulls al carrer

La plaça de Catalunya aplega 50.000 persones per a les campanades que no provoquen desperfectes ni llencen vidres, en una festa tranquil·la.
Una catifa de gots i bosses de plàstic pel terra, que les brigades van netejar de seguida.
Una catifa de gots i bosses de plàstic pel terra, que les brigades van netejar de seguida.
Hugo Fernández
Una catifa de gots i bosses de plàstic pel terra, que les brigades van netejar de seguida.
Una festa tranquil·la i cívica. Barcelona va acomiadar el 2005 amb una nit sense incidents ni detencions per desordres públics. A la plaça de Catalunya es van aplegar unes 50.000 persones per escoltar les campanades i, a diferència d’altres anys, no es van produir aldarulls. Tampoc no es van reviure escenes d’ampolles llençades i catifes de vidres trencats.

Des de l’Ajuntament, ahir es mostraven satisfets perquè malgrat la gran afluència de turistes i residents a la festa popular, hi va regnar la  «normalitat». De fet, la celebració es va allargar fins ben entrada la matinada, però els serveis de neteja ho van tenir més fàcil que d’altres anys per retirar la brossa i deixar els carrers a punt. Les brigades van recollir 6,7 tones de vidre dels contenidors i 3,4 més, del terra.

El dispositiu de seguretat muntat per la Guàrdia Urbana als voltants de la plaça de Catalunya va funcionar bé, segons el regidor de Seguretat i Mobilitat, Jordi Hereu. Els agents van repartir 6.000 envasos de plàstic per evitar l’accés del públic amb ampolles de vidre.

A poques setmanes que entri en vigor la controvertida ordenança de la convivència, Hereu es va felicitar perquè el «civisme ciutadà» va permetre conciliar la festa amb el respecte al mobiliari urbà i les normes. Els primers turistes de l’endemà gairebé no van notar els efectes de la festa nocturna.

Menys emergències mèdiques

A nivell sanitari, el Cap d’Any també va ser menys mogut que altres cops, més semblant a caps de setmana que no a una de les festes més populoses. Els centres mèdics de Barcelona van rebre durant tota la nit 795 trucades d’emergències, un 22% menys que al 2005. A Catalunya, 197 persones van ser ateses per intoxicacions etíl·liques, 80 a Barcelona.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento