La Mina ja no és el barri més delictiu de Sant Adrià

Només un de cada cinc delictes penals es produeixen allà. Durant l’any que ve s’invertiran 60.000 euros setmanals en més programes socials.
La Mina va deixant enrere, de mica en mica, l’estigma que pesa sobre ell de ser un dels barris amb més delinqüència de Catalunya.

El mapa delinqüencial elaborat pels Mossos d’Esquadra a Sant Adrià de Besòs assenyala que ja no és el barri d’aquesta població on més delictes penals es produeixen.

De les 371 infraccions de caire penal que es van cometre en aquest municipi durant el primer semestre del 2005, només una de cada cinc es van donar a La Mina. La majoria de delictes tenen lloc als districtes de Sant Adrià Nord i Sant Joan Baptista. L’alcalde de Sant Adrià, Jesús Maria Canga, va reconèixer ahir que l’estereotip de barri marginal amb què tothom identifica La Mina «trigarà a canviar», però confia que els programes de prevenció social inclosos en el pla de transformació del barri acabin d’eradicar aquesta imatge.

Inversions socials

El consell d’administració del Consorci de La Mina va aprovar ahir el pressupost per al 2006, que serà de 31,5 milions d’euros, un 12% més que el d’aquest any. Canga va enfantitzar el fet que cada setmana s’invertiran 60.000 euros per a la transformació social del barri.

El 2010 se’ls queda curt

Jesús Maria Canga considera que «s’ha de modificar la data final» del pla de transformació del barri de La Mina, que està previst per al 2010. L’alcalde considera que a l’equador del pla «ja s’estan recullint els fruits de la feina feta», sobretot en l’aspecte social. L’any 2004, unes 300 persones del barri van trobar feina gràcies als programes de formació i inserció laboral inclosos al pla. Canga considera que s’hauria d’allargar el termini d’execució del pla perquè «la transformació es faci sense presses d’última hora».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento